BØTELAGT: Alexander Kristoff måtte betale for hjelpen han fikk av lagbilen på den sjette etappen av Paris-Nice. FOTO: Justin Setterfield/Getty Images

Kristoff bøtelagt etter å ha hengt på bil

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone

Publisert 16.03.19 13:53

Del på    

Straffet av rittkommisærene.

(procycling.no): På fredagens sjette etappe av Paris-Nice satt Alexander Kristoff godt plassert i et redusert hovedfeltet, på vei mot sin siste sjanse på etappeseier i spurten som ventet i Brignoles.

Sjansene ble imidlertid amputert da Jan Bakelants deiset i bakken med 15 kilometer til mål og dro med seg flere ryttere, deriblant Kristoff.

Oppskrapet og forslått var Kristoff raskt tilbake på sykkelen, men måtte bytte den. Drøyt 10 kilometer før mål viste TV-bildene at Kristoff strevet seg opp igjen alene til feltet på de fremste bilene i køen.

(artikkelen fortsetter under)

Uheldig Kristoff veltet før siste spurtsjanse i Paris-Nice

Etter at 31-åringen hadde spurtet inn til en niendeplass på etappen ble han spurt av TV 2s reporter hvorfor ingen UAE Team Emirates-ryttere hadde blitt sluppet ned fra feltet igjen for å hjelpe ham opp igjen.

– Det går senere hvis du er flere. Jeg får hjelp av bilen til å komme meg tilbake, så det er egentlig lettere, svarte Kristoff.

UCIs kommisærer satte imidlertid ikke pris på hjelpen nordmannen fikk fra lagbilen. I kommunikeen (rittoppsummering) fra etappen er både Kristoff og sportsdirektør Neil Stephens bøtelagt for drafting, altså at rytteren har ligget i dragsuget til bilen for lenge og dermed fått uregelmessig hjelp for å komme tilbake til feltet.

Straffen for Kristoff var 200 sveitserfranc, og to og tre poeng i minus i henholdsvis klatre- og poengkonkurransen. Stephens på sin side måtte ut med 500 sveitserfranc.

BØTER: Både Alexander Kristoff og sportsdirektør Neil Stephens måtte punge ut.

Tagget med: ,

Les også disse