JAKTEN PÅ TOPPFORMEN: Critérium du Dauphiné blir det siste etapperittet Alexander Kristoff kjører før Tour de France starter. Foto: Kjetil R. Anda / procycling.no/Sykkelmagasinet

Kristoff: – Bekymret om jeg kjører like dårlig som i California

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 3.06.17 08:56

Del på    

Viktig test for nordmannen i Critérium du Dauphiné.

(procycling.no): Tour of California ble ingen suksess for Team Kristoff. Fjerdeplassen på den tredje etappen ble den resultatmessig beste prestasjonen, men det at Kristoff da ikke kom seg forbi sin egen opptrekker, Rick Zabel, var symptomatisk for måten det amerikanske rittet gikk for nordmannen.

 – Jeg tror først og fremst problemet var at vi landet tre dager før rittet startet. Det var ikke optimalt med tanke på å kjøre ritt på høyt nivå. Jeg følte meg bedre og bedre utover, og siste dagen føltes det ganske normalt. Da satt jeg bedre med i bakkene, men gjorde en liten tabbe, sier Kristoff til procycling.no, og henviser til at han ble lurt av profilen på bakken.  

– Den siste dagen følte jeg meg bedre, men da hadde jeg også vært der nok dager med tanke på tidsforskjellen. Jeg tror det var mest det som var problemet, i hvert fall for min del.

Forkjølet Kristoff

Tilbake i Stavanger stod han over Tour des Fjords for første gang i karrieren, men han fikk vist at formen var brukbar da han vant den lokale Uno-X-cupen på onsdag, foran ryttere som Sven Erik Bystrøm og Daniel Hoelgaard.

Like etter ble han imdlertid forkjølet, en sykdom han bærer med seg inn i Critérium du Dauphiné. Rittet blir dermed en viktig test for å se om de dårlige prestasjonene i California skyldes tidsforskjellen, eller om det er formen som er problemet.

 – Hvis jeg kjører like dårlig som jeg gjorde i California, så er jeg bekymret. Men hvis jeg føler meg slik som nå, vet jeg hvorfor. Jeg føler meg ikke akkurat i toppform nå, men det er fordi jeg føler meg forkjølet. Hvis det ikke blir bedre i Dauphine med tanke på forkjølelsen, så er jeg ikke bekymret for Tour de France om det går dårlig. Hvis jeg blir frisk, og presterer som i California, så er det ikke helt bra.

Før Tour de France starter i Düsseldorf 1. juli, er det kun NM som gjenstår for Kristoff etter det franske etapperittet.

Mål om etappeseier

I Dauphiné møter han på eliten av de franske spurterne, med Nacer Bouhanni, Arnaud Démare og Bryan Coquard, i tillegg til Sonny Colbrelli og Edvald Boasson Hagen. Det er den første halvdelen av det åtte dager lange rittet som byr på muligheter for spurterne.

– Det er to etapper som ganske sikkert ender i spurt, og to halvharde etapper som man ikke helt hvordan ender. Resten er hardt eller fjell. Så det kan være fire muligheter, det kan være to, sier Kristoff om løypa som venter rytterne.

Med opptil fire muligheter, er målet en etappeseier for Kristoff, som har med seg Michael Mørkøv og Rick Zabel som opptrekkere.

– Det fungerte bra i California, da var det heller meg selv det stod på. Det blir spennende å se om vi får til noe i Dauphine. Jeg har tro på det. Jeg har følt meg fram til i dag morges. Vi går for en etappeseier, så vi håper på det.

– Vinner du i Dauphine, så har det vært tradisjon at du er god nok for Tour de France også. Det gjelder å prestere, og vise at du er der du skal være, er beskjeden fra Kristoff.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

GODE MINNER: Alexander Kristoff på vei inn til sin første etappeseier i Tour de France i Saint-Étienne i 2014. Foto: Tim De Waele/TDWSPORT.COM.

Med start og målgang i Saint-Étienne, er nok det noe som symboliseres enda kraftigere for Katusha-rytteren.

– Jeg tror jeg har vunnet der før ja, sier en lett humrende Kristoff. Det var i samme by han tok sin første etappeseier i Tour de France i 2014.

 – Kan du vinne der igjen?

– Jeg tar alle sjanser jeg kan. Hvis sjansen byr seg, så ønsker jeg så klart å ta den igjen. Men jeg tror etappen blir rimelig hard, så vi får se hvordan det utarter seg.

Haller tilbake i Sveits

I tillegg til Dauphiné, legger mange andre Tour de France-oppkjøringen til Tour de Suisse, som starter neste søndag. Der skal etter planen en rytter som Marco Haller gjøre comeback etter kragebeinsbruddet i Tour de Yorkshire.

 – Han kunne nok rukket Dauphine, men de venter med ham til Tour de Suisse, slik at han får litt bedre tid, sier Kristoff om østerrikeren, som etter alt å dømme vil ha en sentral rolle rundt Kristoff i Tour de France. 

Tilbake i Dauphiné, er også Sven Erik Bystrøm én av de som kjemper om en plass på det samme laget. Slik Alexander Kristoff ser det, er det grunn til å tro at flesteparten av Tour de France-laget til Katusha nå kjører Dauphiné, hvor også ryttere som Tony Martin, Nils Politt og Tiago Machado er på startstreken.

– Det er nok hovedsaklig Dauphiné-laget som blir Tour de France-laget. Det kommer jo litt an på formen. Kjører Sven bra, er han inne i varmen. Er han ikke bra, er han fort ute. Vi får se hvordan formen til de forskjellige rytterne er, oppsummerer Katusha-kapteinen.

Tagget med: , ,

Les også disse