SKUFFET: Alexandre Vinokourov, her sammen med Fabio Aru under Tour de France 2016, er ikke fornøyd med Fabio Arus overgang. FOTO: Tim de Waele (TDWSport.com)

Krever erstatning etter Aru-overgang

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone

Publisert 30.10.17 14:15

Del på    

Vinokourov tomhendt tilbake etter Arus overraskende valg.

(procycling.no): Astanas team manager, Alexandre Vinokourov, har allerede ytret sin skuffelse etter Fabio Aru valgte å signere for UAE Team Emirates. Den italienske klatreren drøyde til midten av oktober, med å ta valget omkring sin fremtid. Til slutt valgte han å signere en treårskontrakt med laget fra de forente emirater og blir lagkamerat med Alexander Kristoff, Sven Erik Bystrøm og Vegard Stake Laengen.

-Det er umulig å finne en erstatning av hans kaliber [på dette tidspunktet], sa Vinokourov, etter å ha blitt kjent med overgangen via pressen.

Ryktene omkring Aru har versert i mange måneder, med Trek-Segafredo og UAE Team Emirates som de mest aktuelle kandidatene. Til slutt skal det ha vært en årslønn på tre millioner euro (rundt 28 millioner kroner), som skremte det amerikanske laget bort.

Astana skal ha hatt en opsjon i kontrakten til Aru, som skal ha forpliktet Aru til å bli i laget om de matchet Arus tilbud fra andre lag. Det kazakhstanske laget ble tatt på sengen av 27-åringens avgjørelse, og nå er Vinokourov klar til å gå rettens vei for å kreve erstatning.

– Burde gitt beskjed

De fleste overganger i sykkelsporten skjer i god tid før sesongslutt, og gjerne i løpet av Tour de France eller ukene i etterkant. Med Arus barduse avgjørelse står Astana igjen uten noen rytter til å erstatte ham, ettersom de aller fleste kontrakter og overganger er i boks.

– Vi kommer til å kreve kompensasjon fra ham, for skadene han har forårsaket, fordi vi står uten noen topprytter. Vi er takknemlig for at han har tilbrakt så mange år i laget vårt, så det er ubehagelig at han valgte denne måten [å forlate laget på], sier Vinokourov til Vesti.kz.

Uten noen indikasjoner fra Aru om at han kom til å forlate laget, forholdt kazakhene seg rolig på markedet og jaktet ikke andre ryttere, ettersom de var sikker på at italieneren kom til å fortsette i laget. Dermed gikk de glipp av muligheten å forsøke å signere andre ryttere. Rigoberto Uran trekkes frem av Vinokourov som en av ryttere de kunne gått etter.

– Det er nå opp til advokatene. Han har ikke gitt oss noe valg. Han skulle gitt beskjed rett etter Tour de France, så vi kunne fått en vennskapelig enighet.

Kapteinsansvaret i de store etapperittene for Astana, tilfaller nå danske Jakob Fulgsang og colombianske Miguel Ángel López.

Tagget med: , , , ,

Les også disse