IKKE HELT NØGD: Alexandre Vinokourov erkjenner at de står uten mulighet til å erstatte Fabio Aru i midten av oktober. EPA/YOAN VALAT

– Umulig å finne Aru-erstatter nå

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 19.10.17 19:30

Del på    

Vinokourov skuffet over italienerens UAE-overgang.

(procycling.no): Astana hevder de satt på retten til å forlenge Fabio Arus avtale med én ytterligere sesong. Selv om en mulig overgang var på trappene for 27-åringen, hevder arbeidsgiveren at de ble holdt på en armlengdes avstand.

Les også: Tour de France-utfordrer til Kristoffs nye lag

– Han advarte aldri oss om at han var interessert i å dra. Vi spurte gjentatte ganger om det var noe nytt, men han ga aldri et skikkelig svar, sier Alexandre Vinokourov til franske L’Équipe ifølge cyclingnews.com.

For to dager siden kom beskjeden om at han hadde skrevet under en treårig avtale med UAE Team Emirates. Det er for øvrig samme lag som Vegard Stake Laengen, Alexander Kristoff og Sven Erik Bystrøm sykler for neste år.

Kunne signert Kristoff – lot være

Tilbake sitter en forsmådd Vinokourov. Under Tour de France fortalte han procycling.no at han hadde noen vanskelige avgjørelser om hvorvidt han skulle signere Kristoff, eller forlenge avtalen med Aru.

– Hvis du beholder Aru, går det på bekostning av Kristoff – eller kan du signere begge?

– Nei, jeg tror ikke det. Det vil bli avgjort med Fabio snart, og deretter må jeg ta en avgjørelse på Alexander. Han er en god spurter. Det er en vanskelig avgjørelse å ta, sa Vinokourov til procycling.no.

Da kontraktssituasjonen med italieneren dro ut i langdrag, endte kasakhstaneren uten noen av dem.

Stoler på Fuglsang og Lopez

I midten av oktober har også Mikel Landa og Rigoberto Uran for lengst signert nye avtaler.

L’Équipe skriver at representanter rundt både Nairo Quintana og Uran skal ha sjekket interessen hos Astana tidligere i sesongen.

– I dag fikk vi beskjed via pressen om at Aru forlater laget. Det er skuffende av ham. Det plasserer oss i en vanskelig situasjon på denne tiden av året. Det er umulig å finne en erstatning av hans kaliber, en rytter som er i stand til å vinne Tour de France, erkjenner Vinokourov.

Det betyr samtidig at Jakob Fuglsang og Miguel Angel Lopez blir sammenlagtkortene hos Astana neste år.

PS: Astana har forsterket seg med Magnus Cort, Davide Villella, Omar Fraile og Jan Hirt foran 2018-sesongen.

Tagget med: , , ,

Les også disse