RAMMES: Flere lag melder avbud til Paris-Nice. FOTO: Justin Setterfield/Getty Images

Koronavirus: Paris-Nice-arrangøren tar grep

Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee

Publisert 5.03.20 18:11

Del på    

Flere lag melder avbud til det franske WorldTour-rittet.

(procycling.no): I kjølvannet av at en rekke lag har meldt avbud grunnet koronaviruset, tar arrangøren av Paris-Nice grep for å holde deltakelsen oppe.

Før den 78. utgaven av det såkalte «rittet mot solen» tråkkes i gang førstkommende søndag, har allerede Team INEOS, Astana, CCC, Mitchelton-Scott og UAE Team Emirates kunngjort at de ikke stiller til start.

Med fem færre lag på startstreken i Plaisir søndag, har arrangør ASO derfor besluttet å øke antall ryttere per lag fra sju til åtte. Dette bekrefter Deceuninck-Quick Steps sportsdirektør Wilfried Peeters overfor den belgiske TV-kanalen Sporza torsdag kveld.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

«Med sikte på å få så mange ryttere som mulig til start og en skikkelig konkurranse, har arrangøren ASO besluttet å tillate lag med åtte ryttere, slik det var tidligere.»

I tillegg har arrangøren sendt ut to ekstra invitasjoner. Det belgiske prokontinentallaget Wanty-Gobert skulle etter planen kjøre det italienske WorldTour-rittet Tirreno-Adriatico, etter ikke å ha fått wildcard-invitasjon til Paris-Nice. Nå melder RTBF at laget til Odd Christian Eiking vil delta i det franske rittet i stede for. Det samme har B&B Hotels-Vital Concept fått.

I utgangspunktet skulle Alexander Kristoff som vanlig delta i Paris-Nice, et ritt den tidligere Flandern- og Sanremo-vinneren de siste sesongene har brukt til å finpusse formen før de store vårklassikerne. Torsdag føremiddag meldte imidlertid laget hans UAE Team Emirates, at de trekker seg fra Paris-Nice, i tillegg til Tirreno-Adriatico og Milano-Sanremo.

Les også: Strade Bianche avlyst
Les også: Strenge korona-grep i Italia
Les også: Flere lag innstiller ritt-aktivitet

Kristoffs lagkamerat Sven Erik Bystrøm hadde også Paris-Nice på programmet sitt, men grunnet en uønsket korona-karantene i forbindelse med UAE Tour var det franske rittet tidlig uaktuelt for haugesunderen.

Avlyser i Italia

Onsdag kveld kunngjorde italienske helsemyndigheter at alle idrettsarrangement som ikke kunne flyttes innendørs måtte avlyses grunnet koronaviruset.

RCS Sport så seg nødt til å avlyse lørdagens utgave av Strade Bianche, samtidig som en større usikkerhet brer seg over de kommende storrittene Tirreno-Adriatico og Milano-Sanremo idet flere lag melder avbud.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Arrangøren RCS Sport har tidligere nevnt at rittene planlagt for mars kan flyttes til juni etter Giro d’Italia; alternativt kan rittene flyttes til september etter Vuelta a Espana. RCS har startet prosessen og sendt inn en forespørsel om flytting til det internasjonale sykkelforbundet UCI.

Tagget med: ,

Les også disse