Prøv Procycling Pluss idag

PIAZZA DEL CAMPO: Julian Alaphilippe jublet for seieren i fjorårets utgave av Strade Bianche. Selv om rittet skulle bli arrangert i år, vil det nok neppe være den samme folkefesten på Piazza del Campo. Foto: Tim de Waele/Getty Images

All italiensk idrett må holdes uten tilskuere den neste måneden

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 4.03.20 22:08

Del på    

Fremdeles ikke avklart om det vil bety at sykkelrittene må avlyses eller utsettes.

(procycling.no): Koronaviruset Covid-19 har satt sitt klare preg på Italia de siste dagene. De siste tallene viser at over 3000 er smittet av viruset og at 107 personer har mistet livet. Det er spesielt Lombardia-regionen (hvor storbyen Milano ligger) som har blitt hardt rammet, mens det også har vært flere hundre tilfeller i regionene Veneto og Emilia-Romagna.

Virusutbruddet har allerede ført til en rekke utsatte kamper i landets øverste fotballiga, Serie A, og nå tar myndighetene ytterligere grep for å forhindre videre spredning.

Alle idrettsarrangement frem til og med 3. april må nå holdes uten tilskuere til stede. I idretter som fotball, håndball, basketball, volleyball og lignende vil det kunne være kontrollerbart ved å spille kampene for lukkede dører, men i sykkelsporten er det så godt som umulig å begrense tilskuernes adgang til de forskjellige rittene. 

Det skriver blant andre Tuttobiciweb.it.

Dermed blir det trolig ingen italienske sykkelritt den neste måneden, noe som vil kunne bety at vi ikke får se ritt som Strade Bianche, Tirreno-Adriatico, Milano-Sanremo og Trofeo Alfredo Binda på sin vante plass på kalenderen.

Ifølge det italienske sykkelnettstedet Cicloweb.it er en endelig avgjørelse rundt lørdagens Strade Bianche ventet torsdag etter et møte mellom RCS og lokale myndigheter i Siena.

En pressemelding fra RCS Sports bekrefter at de vil ha et møte med myndighetene i Siena på torsdag, og at en oppdatering rundt de andre rittene vil komme i løpet av de neste dagene. Samtidig er det klart at amatørutgaven av Strade Bianche er avlyst. 

Hvis man ikke kan gå videre med rittene, vil spørsmålet være om rittene vil avlyses i sin helhet, eller om det kan være en mulighet for at de blir kjørt senere i sesongen. RCS, som arrangerer de tre førstnevnte rittene, har signalisert at de ønsker å se på nye datoer for rittene og RCS-direktør Mauro Vegni har nevnt både juni og september som en mulighet for å arrangere rittene.

Borgli avventer offisiell beskjed

Stine Borgli, som kjører for FDJ, landet onsdag kveld i Bologna, etter en kronglete flytur via både København og Wien.

– Jeg landet nettopp i Bologna. Leste akkurat før take off at det er blitt kansellert. Men ifølge manageren på laget så er det ikke offisielt, så jeg avventer til neste beskjed, skriver hun i en SMS til procycling.no, med en emoji som viser at hun krysser fingrene. 

Allerede før beskjeden fra de italienske myndighetene kom er det flere lag som har meldt at de vil stå over ritt i Italia den neste perioden. Jumbo-Visma, EF Pro Cycling, Parkhotel-Valkenburg, Mitchelton-Scott (damer og herrer) og Groupama-FDJ har alle gjort det klart at de ville stå over minst to av de italienske rittene som kommer den neste perioden.

Disse UCI-rittene vil trolig bli rammet av forbudet:
7. mars: Strade Bianche (damer og herrer)
8. mars: GP Industria & Artigianato (herrer)
11.-17. mars: Tirreno-Adriatico (herrer)
15. mars: 105 Popolarissma (herrer)
21. mars: Milano-Sanremo (herrer)
22. mars: Trofeo Alfredo Binda (damer)
22. mars: Piccolo Trofeo Alfredo Binda (junior damer)
25.-29. mars: Settimana Internazionale Coppi e Bartali (herrer)
1.-4. april: Giro di Sicilia (herrer)

Tagget med: , , , , , , ,

Les også disse