Prøv Procycling Pluss idag

VAR MED I FINALEN: Til tross for en tøff avslutning, satt August Jensen med da spurten gikk på siste etappe av Tour de la Provence. Foto: Simon Zetlitz Nessler, procycling.no.

– Knekt koden for å kjøre sammen som lag

Magnus Drivenes
Tips meg @magnusdrivenes

Publisert 4.06.18 13:19

Del på    

August Jensen synes samarbeidet med Sondre Holst Enger fungerer bra.

(procycling.no): August Jensen (Israel Cycling Academy) veltet på lagtempoen i Hammer Limburg søndag, men bodøværingen slapp unna de verste skadene.

Mer om den velten kan du lese her.

Etter at mange rittdager i Norge i mai erstattet det han hadde håpet skulle bli sin Giro d’Italia-debut, var Jensen tilbake i konkurranse i Hammer Series denne helgen.

Til tross for velt på lagtempoen, tar 26-åringen med seg positive erfaringer fra tiden som har vært.

– Jeg har egentlig vært ganske bra denne helgen. Vi havnet litt bakpå i Hammer Climb, men hele laget gjorde en god jobb for Sondre (Holst Enger) i Hammer Sprint. Vi gikk litt for samme oppskriften for Sondre hver gang det ble spurt, og passet på at ingen større grupper fikk gå. Vi kjørte veldig bra som lag.

– Laget er fornøyd

Jensen er fornøyd med utviklingen av egen form, samtidig som lagspillet blir mer og mer velfungerende.

– Selv synes jeg formen har vært bra. Jeg har hele tiden vært der fremme. Jeg synes egentlig vi har knekt koden for å kjøre sammen som lag, i hvert fall meg og Sondre, den siste måneden.

Mens Jensen plukket topplasseringer på rekke og rad i fjor, har han i år hatt mer en hjelperytterrolle. Det er den tidligere Coop-rytteren inneforstått med.

– Når man først kommer i de norske rittene, får den jevne, sykkelinteresserte nordmann se litt hva det dreier seg om. For min del kjører jeg mye som jeg gjorde i Tour of Norway gjennom hele året, med å kjøre opptrekk og være hjelper. Det er jeg forsåvidt fortrolig med, og sånn var det her nede også. Laget er fornøyd, og det er jeg også.

Har søkt om å få bryte ritt

Fremover venter noen belgiske endagsritt for Jensen. Deretter oppstår det en noe spesiell situasjon:

– Jeg skal kanskje sykle et italiensk etapperitt (Adriatica Ionica Race). Det rittet avsluttes den søndagen NM er, så vi har sendt en forespørsel om jeg kan få lov til å bryte det italienske rittet for å starte NM.

UCI-reglene er nemlig slike at man ikke kan starte et ritt før det rittet man eventuelt har brutt er ferdig, med mindre man får tillatelse av arrangøren. Det har Kjell Carlström, sportsdirektør i Israel Cycling Academy, søkt om, men Israel-leiren venter på svar. 

Adriatica Ionica Race starter onsdag 20.juni og avsluttes altså søndag 24.juni – og da ønsker Israel Cycling Academy at både han og Sondre Holst Enger skal være til start for å kjempe om den norske mestertrøyen.

– Men hvis dere ikke får tillatelse til å bryte det italienske rittet – dropper du NM da?

– Nei, da blir det bare NM. Laget setter det ganske høyt, og håper at vi kan få den nasjonale mestertrøyen. 

Tagget med: ,

Les også disse