SKADET: Vanmarcke, her avbildet med Van Avermaet og Sagan i Omloop Het Niewsblad, sliter med en skade inn mot klassikerne. FOTO: Tim de Waele (TDWSport.com)

Klassikerfavoritt sliter med skade

Procycling
Tips meg

Publisert 16.03.17 10:35

Del på    

– Jeg mister pusten, sier brosteinsspesialisten.

(procycling.no): Sep Vanmarcke åpnet klassikersesongen med en solid tredjeplass i Omloop Het Nieuwsblad i februar. I Strade Bianche gikk det derimot ikke like godt, da Cannondale Drapac-rytteren havnet i trøbbel, måtte bytte sykkel tre ganger og involverte seg i en velt.

Siden den gang har Vanmarcke syklet GP Industria & Artigianato (ikke fullført) og Tirreno-Adriatico. Følelsen i disse rittet var imidlertid ikke god. 28-åringen var hele veien preget av veltet i Strade Bianche og smerter i ribbeina.

– Jeg har fortsatt smerter i ribbeina og det har ikke blitt bedre. Om det er noe brudd vet jeg ikke, sier Vanmarcke til den belgiske avisen Het Laatste Nieuws.

– Dette leger seg ikke skikkelig. Jeg ville holde ut, ettersom Tirreno er den eneste skikkelige oppkjøringen til klassikerne. Der hadde jeg ikke noen god følelse. Jeg kunne ikke presse på og var ikke med og kjempet om seier på noen etapper. Hver gang jeg graver dypt, begynner ribbeina å bli vonde og jeg mister pusten. Nå er det på tide å ta det rolig for å bli helt frisk.

Vanmarckes store mål denne vårsesongen er som vanlig Flandern rundt og Paris-Roubaix, der brosteinsspesialisten har stått på podiet flere ganger tidligere. Nå venter flere behandlinger hos fysioterapeut, som Vanmarcke håper skal fremskynde friskmeldingen.

– Jeg håper han kan gjøre noe for meg. Man kan ikke kurrere ribbein, men med øvelser kan man styrke musklene rundt. Jeg må ikke miste formen min. Kanskje vil jeg mangle litt i Dwars door Vlaanderen neste uke, og i E3 Harelbeke. Men forhåpentligvis er jeg på topp i Flandern og Paris-Roubaix.

Tagget med:

Les også disse