MÅLGANG: McLay kunne juble etter å ha krysset målstreken. Samtidig var Pascal Ackermann tydelig misfornøyd og sendte et par gloser i retning landsmannen Phil Bauhaus (Bahrain-Merida). Foto: Tim de Waele/Getty Images

Britisk overraskelse i Guangxi

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 18.10.19 09:05

Del på    

McLay tok sin første WorldTour-seier.

(procycling.no): Det var forventet at det skulle bli en ny kamp om etappeseieren mellom Fernando Gaviria (UAE Team Emirates) og Pascal Ackermann (Bora-Hansgrohe), men på de siste kilometerne var det ingen lag som virkelig klarte å ha kontroll i front av feltet.

Med ryttere spurtende over hele veibanen, var det Daniel McLay (EF Education First) som kom raskest gjennom midten og tok en ganske klar seier foran Ackermann. Gaviria kom seg aldri i god posisjon og endte nede på en skuffende åttendeplass. 

Dermed tok Ackermann over sammenlagtledelsen som et lite plaster på såret, men tyskeren var tydelig misfornøyd over målstreken og følte at han ble hindret inne ved gjerdet på den venstre siden med rundt 100 meter igjen av landsmannen Phil Bauhaus (Bahrain-Merida).

Juryen ga ham også medhold i det og deplasserte Bauhaus fra en syvendeplass til 108. plass etter målgang.

For McLay var det hans første seier på WorldTour-nivå og hans åttende proffseier. Hans forrige seier kom i Herald Sun Tour, hvor han spurtslo Kristoffer Halvorsen (Team Ineos). McLay er inne i sine siste dager for Halvorsens nye lag, EF Education First, og skal neste år kjøre for Arkéa Samsic.

De tre norske rytterne i rittet, Halvorsen, Carl Fredrik Hagen (Lotto Soudal) og Odd Christian Eiking (Wanty-Gobert), kom alle inn på samme tid som McLay.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Bora og UAE kontrollerte fra start

Sep Vanmarcke (EF Education First), Jérôme Cousin (Team Total Direct Energie) og Laurens De Vreese (Astana) var rytterne som gikk i brudd tidlig på etappen.

Rytterne startet i torsdagens start- og målby Beihai, før de kjørte nordvest inn til Qinzhou. Der ble det igjen avsluttet med tre runder på 19 kilometer, i en mer eller mindre paddeflat løype.

Sammenlignet med torsdagens etappe fikk bruddet litt mer tid å spille med og med 30 kilometer igjen hadde de et forsprang på to minutter ned til feltet, hvor UAE Team Emirates og Bora-Hansgrohe holdt farten oppe med hver sin rytter.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Vanmarcke prøvde seg alene mot slutten

Ut på den siste runden, med 19 kilometer igjen, hadde de fremdeles halvannet minutt og fremdeles var det bare Oliviero Troia (UAE Team Emirates) og Shane Archbold (Bora-Hansgrohe) som holdt farten oppe.

For at bruddet skulle kjøres inn, var det klart at flere ryttere måtte hjelpe til. Derfor ble også Max Schachmann (Bora-Hansgrohe) og Ivo Oliveira (UAE Team Emirates) sendt til fronten like etter og med ti kilometer igjen virket det som om feltet hadde god kontroll på de tre utbryterne.

Der begynte det også å bli mer uenighet og de to belgierne var ikke helt fornøyd med Cousin, som på sin side virket å være ferdigkjørt. 

Med åtte kilometer igjen angrep Vanmarcke og han fikk umiddelbart en god luke ned til bruddkameratene. Ned til feltet var det rundt 25 sekunder med seks kilometer igjen, men det ble litt for langt til mål for belgieren. Med tre kilometer igjen var Vanmarcke kjørt inn og dermed ble det en ny massespurt i Tour of Guangxi.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: , , ,

Les også disse