PEKER MOT KRISTOFF: Johan Museeuw (til venstre) mener Alexander Kristoff er det største forhåndsfavoritten foran Paris-Roubaix. Her er det to avbildet på en treningstur sammen foran 2016-utgaven av rittet. (Photo by Tim de Waele/Corbis via Getty Images)

– Han er klar, han er sterk og han er en viking

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 10.04.19 09:56

Del på    

Roubaix-legende plukket Kristoff som sitt vinnertips.

(procycling.no): Johan Museeuw har selv vunnet Paris-Roubaix ved tre anledninger: I 1996, i 2000 og for siste gang under en gjørmefest i 2002-sesongen.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Da avgjorde han med å angripe ved sektor 10 (Merignies) hele 45 kilometer unna streken:

– Hvis du ikke føler deg bra, avventer du til finalen. Men jeg følte meg super den dagen. Jeg var 100 prosent sikker på at jeg var den beste, har 53-åringen, som den gangen syklet for storlaget Domo-Farm Frites, uttalt til roleur.cc.

– Kristoff kommer til å vinne

I forbindelse med at Museeuw var med på en kort sykkeltur i regi av Flandern rundt-museet, et ritt han for øvrig også har tre triumfer under, ble han bedt om å peke ut rytteren han tror stikker av med brosteinstrofeet under den 117. utgaven av klassikeren, førstkommende søndag.

Kristoff: – Nesten så bra som det kan bli

Svaret vil glede nok glede norske sykkelentusiaster:

– Kristoff kommer til å vinne i Roubaix. Han gjorde et flott Gent-Wevelgem og et flott Flandern rundt. Han er klar, han er sterk og han er en viking. Han er ekstremt sterk i spurten, uttalte han ifølge cyclist.co.uk.

– Ett bra resultat og du er tilbake på radaren

I forkant av E3 Harelbeke møtte procycling.no 31-åringen fra Stavanger i Mullen, et par steinkast unna N60 mot Oudenaarde.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

KLARTE IKKE DY SEG: Den fysiske kapasiteten var synlig for alle da han vant Gent-Wevelgem under oppkjøringa til Flandern rundt. Da var tilværelsen under radaren blåst for denne gang. (Photo by Tim de Waele/Getty Images)

Da snakket Kristoff om betydningen av å gå under radaren, en luksus han selv smadret ved å blåse konkurrentene av veien på oppløpet etter en brutal utgave av Gent-Wevelgem.

– Jeg føler jeg går under radaren i år. Jeg tror ikke folk tenker på meg som så farlig, så det kan være en fordel. Det kan også gjøre at jeg kan komme i forskudd, at jeg kan bli med om noen andre sterkere ryttere går uten at det blir hentet inn med en gang. Men det er ett bra resultat, så er du tilbake på radaren igjen. Det er fint å være underdog, sa han den gangen.

Vårsesongen er allerede en suksess

Så benyttet han Baneberg til å komme seg nettopp i forkant av feltet foran Kemmelberg, og resten er sykkelhistorie.

Søndag sto han også på det laveste trinnet på podiet under Flandern rundt, etter at Alberto Bettiol stakk av ved siste gangs passering av Oude Kwaremont og Kasper Aasgreen sikret andreplass for Deceuninck-Quick Step mot slutten av rittet.

Resultatene fra Wevelgem og Flandern rundt, gjør at vårklassikerne allerede er som en suksess å regne for UAE Team Emirates og nordmannen.

– Hvis jeg får én seier er jeg kjempefornøyd. Får jeg en podieplassering i ett av monumentene, er jeg også kjempefornøyd. Ender jeg på podiet i ett av de andre rittene, er jeg også rimelig fornøyd – men jeg håper jo at jeg er med og kjemper om seier i alle rittene, fortalte Kristoff oss i forkant av E3 Harelbeke.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Hans beste plassering fra Paris-Roubaix stammer ifra 2013-sesongen, da han vant spurten i gruppe fire og ble nummer ni.

Tagget med: , , ,

Les også disse