UVISSHETEN: Team Dimension Data vet fortsatt ikke hva slags nivå de hører hjemme på neste sesong. Ikke ulikt fjoråret, men da ble det oppfordret til å søke om WorldTour-lisens. Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)

– Vi kjøpte ikke poeng eller delte ut fete sjekker

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 25.10.16 09:27

Del på    

Dimension Data håper fortsatt å beholde lisensen.

(procycling.no): Slik ting står nå får ikke Team Dimension Data lisens på det høyeste nivået neste år.

Laget tok hele fem etappeseirer under Tour de France, men har ikke skrapet inn nok WorldTour-poeng underveis i sesongen.

På tross av at både Tinkoff og IAM Cycling legger ned satsingen, gjør oppgraderingen fra Bora-Hansgrohe, samt rytter- og poengsankingen til TJ Sport-Lampre og Bahrain-Merida livet surt for den afrikanske satsingen.

Hentet Thwaites – men ingen Purito

Fra utsiden ser det heller ikke ut til at lagsjef Doug Ryder stresser altfor mye av den grunn. Neste års WorldTour blir en lang og utmattende affære.

Dersom Dimension Data likevel får innpass i treukersrittene de ønsker seg, trenger det heller ikke å være noen krise.

Ingenting av det laget har foretatt seg på overgangsmarkedet indikerer panikk. Laget har blant annet hentet Scott Thwaites og Ben King. Og unngått budkrigen rundt Joaquim Rodriguez, Enrico Gasparotto, Ion Izaguirre og Ben Swift.

– Vi visste ikke engang at Izaguirre var ute på markedet. Å kjøpe en rytter ut av kontrakten er ikke noe vi gjør. Det er heller ikke en taktikk vi ønsker å adoptere, sier Ryder til cyclingnews.com og legger til:

– Vi holder oss til vår plan og tror på det vi gjør. Vi kjøpte oss ikke poeng og vi ønsket ikke å dele ut store sjekker til ryttere som kanskje ikke hadde passet inn i lagets kultur.

– Ikke hørt noe fra UCI

Den samme vurderingen har sendt Dimension Data ut i det uvisse. I henhold til dagens regelverk er det kun plass til 17 lag innenfor sykkelsportens øverste nivå.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

DETTE VAR IKKE NOK: Dimension Data tok fem etappeseirer i Tour de France, men i løpet av sesongen har de ikke plukket nok WorldTour-poeng. Her bidrar Edvald Boasson Hagen til fangsten under Eneco Tour.

DETTE VAR IKKE NOK: Dimension Data tok fem etappeseirer i Tour de France, men i løpet av sesongen har de ikke plukket nok WorldTour-poeng. Her bidrar Edvald Boasson Hagen til fangsten under Eneco Tour.

Det er opp til lisenskomiteen i UCI å treffe en avgjørelse. I fjor ble Ryder oppfordret av det internasjonale sykkelforbundet til å søke om WorldTour-lisens.

– Vi har ikke hørt noe ennå. All dokumentasjon er sendt inn. I fjor visste vi heller ingenting før den 20. november. Vi har snakket med AIGCP (lagenes interesseorganisasjon) og lagene har vært samstemte. Det finnes 18 gode lag med gode sponsorer om bord. Det er enighet mellom lagene. Vi har ikke hørt noe mer fra UCI, og jeg regner vel egentlig med at det er utenfor deres rekkevidde å henvende seg til oss, sier Ryder til cyclingnews.com.

PS! Dersom Dimension Data hadde hentet Ion Izaguirre og Joaquim Rodriguez hadde laget ligget på 8.-plass på WorldTour-rankingen.

Tagget med: , , , ,

Les også disse