Prøv Procycling Pluss idag

LEGGER OPP: Marcel Kittel gir seg som proffsyklist. FOTO: Tim De Waele/Getty Images

Kittel legger opp: – Vil ikke se sønnen min vokse opp over Skype

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone

Publisert 23.08.19 17:13

Del på    

Spurtstjernen har ikke motivasjon til å fortsette.

(procycling.no): Det var i starten av mai at Marcel Kittel og Katusha-Alpecin kunngjorde at tyskerens kontrakt var terminert, etter at han hadde bedt om å bli fristilt.

31-åringen hadde slitt med å levere resultater etter overgangen fra Quick-Step etter 2017-sesongen og trengte en pause for å hente seg inn igjen, da han følte seg utslitt og ikke lenger fant inspirasjonen som krevdes for å trene og konkurrere.

Under Tour de France var han tilstede på flere etapper, hvor han blant annet var ekspert for tysk TV, og man spekulerte også i om det lå forhandlinger med et nytt lag bak turen til Frankrike. De Telegraaf meldte i juni at Amund Grøndahl Jansens Jumbo-Visma var interessert i å hente ham.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Fredag ettermiddag la imidlertid Kittel en pressemelding ut på sin hjemmeside, hvor han forteller at han har bestemt seg for å avslutte sykkelkarrieren.

– Kjære venner, fans og følgesvenner: jeg vil gjerne fortelle dere at i dag avslutter jeg karrieren min som proffsyklist. Jeg har tenkt lenge og hardt på denne avgjørelsen, og diskutert det med mine nærmeste venner og min familie, innleder han med.

Kittel venter barn sammen med samboeren sin, den nederlandske volleyballspilleren Tess von Piekartz, og spesielt det har vært en kritisk del av gjørelsen, forteller han i et intervju med Der Spiegel.

– Som syklist så reiser du 200 dager i året, og jeg vil ikke se sønnen min vokse opp over Skype. Familie, vennner, tiden strak ikke til, i tillegg til den permanente utmattelse og rutinene.

– Et voksende tap av livskvalitet

– Denne beslutningsprosessen har ikke vært rask, men har tatt sted over lang tid. I løpet av min nesten 20 år lange sportskarriere har det ikke bare vært utrolig suksess, men også vanskelige tider. Jeg har alltid vært en som åpent har stilt spørsmål og reflektert når sånne ting har skjedd, så jeg kan lære og bli bedre. Det, sammen med folkene rundt meg, har gjort meg til den suksessfulle utøveren jeg nå er, men denne metoden har også lært meg å legge bak meg gamle vaner og lære nye. Jeg vet at det er mye mer enn bare sport, for eksempel min egen, fremtidige familie, skriver han videre i pressemeldingen.

– I det sist har tanken på en fremtid uten sykling vokst, det samme har bevisstheten rundt offrene som en så vakker, men også veldig krevende sport som sykling bringer med seg. Det største spørsmålet har de siste månedene har vært: kan jeg og vil jeg fortsette å gjøre det som kreves for å være en verdensklasse utøver? Og svaret mitt er: nei, jeg vil ikke det mer, fordi jeg har alltid funnet begrensningene til en topputøver som et voksende tap av livskvalitet. Det er derfor jeg er veldig glad og stolt over at jeg på dette punktet i livet kan ta en avgjørelse om å følge hjertet mitt i en ny retning.

Kittel ble proff i Skil-Shimano i 2011, og i løpet av sin ni år lange proffkarriere vant han blant annet 14 etapper i Tour de France, 4 etapper i Giro d’Italia og Scheldeprijs ved fem anledninger.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Dear friends, fans and companions, I would like to tell you all today that I am ending my career as a pro cyclist. I have thought long and hard about this decision and discussed it with my closest friends and my family. This decision process has not been a quick one, but has taken place over a longer time: During my nearly 20 year sports career there have been not only incredible successes but also difficult times. I have always been one to openly question and reflect when such things happen, so that I can learn and become better. That, together with the people around me, has made me the successful athlete that I now am, but this method has also taught to leave my old ways and learn new ones. I know that there is much more than just sport, for example my own future family. Recently the thought on this future without cycling has grown, as has the awareness of the sacrifices that such a beautiful but also very difficult sport like cycling brings with it. The biggest question of the last few months was: Can I and do I want to continue to make the sacrifices needed to be a world-class athlete? And my answer is: No, I do not want that any more, because I have always found the limitations on a top athlete as an increasing loss of quality of life. That is why I have a very happy and proud that at this point in my life I can make the decision to follow my heart in a new direction. At this point I would like to thank all the people who have supported me in my career: my former teammates, my trainers, my friends, and my family, but above all my fans for the incredible support in the last few years. I look forward to the future with much anticipation. Yours, Marcel

Et innlegg delt av Marcel Kittel (@marcelkittel)

Tagget med:

Les også disse