Prøv Procycling Pluss idag

FJORÅRSVINNEREN: Edvald Boasson Hagen mottok trofeet i etterkant av Arctic Race.

Kan noen vippe Edvald ned fra «King of Norway»-tronen?

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 4.05.16 11:21

Del på    

procycling.no kårer beste nordmann i den norske rittrekken.

(procycling.no) Mai er inneklemte fridager, grunnlovsfeiring og blomstring av kirsebærtrær. Men det er også åpningen av den norske rekka med UCI-ritt.

Først ut er helgas Sundvolden Grand Prix og Ringerike Grand Prix.

Begge rittene følger LIVE hos oss på procycling.no!

Det betyr at vi også drar i gang en ny runde av «King of Norway». I vår uhøytidelige konkurranse, gjør vi ære på de beste, norske prestasjonene.

Noen ryttere har muligheten til å ta poeng under alle fem rittene, mens de største proffene kanskje ikke sykler mer enn to til tre av dem.

Boasson og Kristoff har vunnet før
Det pleier å gjøre det spennende i sammendraget. Foran fjorårets Arctic Race kunne Alexander Kristoff, Sondre Holst Enger og Edvald Boasson Hagen alle stikke av med trofeet, men til slutt endte det opp hos rudsbygdingen.

I 2014, den første «King of Norway»-sesongen, var det Alexander Kristoff som hentet hjem trofeet.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

<b>STÅR HAN ØVERST I ÅR?</b> Edvald Boasson Hagen ble nummer to i fjorårets Tour of Norway. Her er han avbildet på etappen mot Geilo, der Jesper Hansen slo ham.

FORHÅNDSFAVORITT: Edvald Boasson Hagen benyttet blant annet etappene mot Rjukan og Geilo til å plukke poeng under fjorårets Tour of Norway. Det ga ham til slutt King of Norway-trofeet etter Arctic Race.

I år står Kristoff over Tour of Norway, noe som gir Boasson Hagen pole position foran Arctic Race og Tour des Fjords.

Hva kan ryttere som Krister Hagen, Anders Skaarseth, Fridtjof Røinås eller Kristoffer Halvorsen skrape sammen av poeng i løpet av sesongen?

Vi skal fortelle kort om poengberegningen:

I år har vi sidestilt de tre store rittene. Det betyr at man får 200 poeng for å vinne Tour of Norway, Arctic Race eller Tour des Fjords sammenlagt.

Etappeseirer i de tre store gir 75 poeng, mens klubb- og kontiryttere skal få nyte godt av en god start under Ringeriks-helga, og kan stikke av med 160 poeng med seier på Sundvolden eller Ringerike Grand Prix.

Vi har også lagt inn muligheter for bonusutbetalinger underveis:

Om du som nordmann går til topps i ett av etapperittene, får du en bonus på 50 prosent av poengsummen. Vi gir også kontinentalryttere bonus på 25 prosent i disse rittene, rett og slett fordi de har mindre lag i ryggen sammenliknet mot proffene.

Og dersom noen som står utenfor kontinentallagene skulle blande seg inn i toppen på Sundvolden og i Ringerike Grand Prix, så dobler vi poengsummen deres.

Forvirret?

Fortvil ikke, vi skal holde deg oppdatert på poengstillingen i etterkant av hvert ritt i den norske UCI-rekken.

Tagget med: , , , ,

Les også disse