Prøv Procycling Pluss idag

DRØMMEN KNUST: Julian Alaphilippe var ikke oppmerksom på en følgemotorsykkel som hadde stanset opp langs løype, og ble i stedet sendt hodestups ut av seierskampen i Flandern rundt. FOTO: Skjermdump fra Eurosport Norge

Får skylden for Alaphillipes ulykke: Dette sier motorsyklisten selv

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone

Publisert 19.10.20 22:05

Del på    

Alaphilippes Flandern rundt-drøm knust, da han kolliderte med motorsyklist.

– Motorsyklene hadde ingenting der å gjøre.

Det var Patrick Lefeveres klare mening, da han ble intervjuet av Sporza.be, noen timer etter hans stjernerytter Julian Alaphilippe hadde dundret i asfalten, etter å ha kollidert med en jurymotorsykkel.

– Wout van Aert hadde ingen anelse om hva som var i ferd med å skje. Du ser at Mathieu van der Poel også var sjokkert over at de to motorsyklene lå der. Han klarte så vidt å komme seg unna, men Alaphilippe hadde ingen annen vei å gå, sier Lefevere til sporza.be.

Alexander Kristoff fortalte til procycling.no (+), at Alaphilippe måtte ta sin del av skylden.

– Man må jo følge med på det som skjer rundt seg, fortalte han etter å ha kommet på podiet i Flandern for andre år på rad.

– Jeg føler skyld

Mandag morgen fikk Het Laatste Nieuws motorsyklisten som kjørte motorsykkelen, Eddy Lissens, i tale.

Lissens er en tidligere belgisk politimann, som søndag kjørte en av jurymotorsyklene i rittet.

– Bruddet (gruppen bestående av Mathieu van der Poel, Wout van Aert og Alaphilippe, vår.anm.) hadde fått en ledelse på mer enn 20 sekunder. Derfor, sammen med Shimanos motorsykkel, bestemte jeg meg for å innta posisjon bak bruddet.

– Vi slapp oss tilbake. TV-motorsykkelen på venstresiden, mens vi valgte høyresiden. Burde vi også ha tatt den andre siden av veien? Hvem som helst som har sier noe sånt har aldri syklet et ritt.

– Sånne ting skjer 100 ganger i et ritt. Det var bare et uheldig øyeblikk.

Se video av hendelsen i denne saken! (+)

Lissens forteller at han har gjort dette i 20 år og at noe lignende aldri har skjedd med han. Han sier han «føler seg forferdelig», etter det som skjedde.

– Jeg synes sund på han. Skadene hans er stygge, men han hadde også en sjanse til å vinne Flandern rundt, og det har truffet meg hardt.

– Det påvirker meg veldig dypt. Jeg føler skyld, selv om jeg ikke kan gjøre noe med det.

64-åringen sier at han snakket med et medlem av Deceuninck – Quick-Step etter hendelsen, og at det var en positiv samtale.

Måtte operere

Sammenstøtet med motorsykkelen ble enden på sesongen 2020 for Alaphilippe, som ble verdensmester i Imola i slutten av september.

Etter hendelsen ble franskmannen brakt til sykehuset i Ronse, hvor det ble tatt røntgenbilder. Der ble det avdekket to brudd i høyrearmen.

Allerede mandag morgen ble 28-åringen operert, og Deceuninck – Quick-Step kunne meddele at operasjonen var vellykket. Alaphilippe vil måtte gå med gips de tre neste ukene.

– Det var et veldig skremmende øyeblikk, og når jeg lå på bakken, frykter jeg det verste. Heldigvis var det ikke så ille. Jeg er veldig takknemlig ovenfor rittlegene, men også til det medisinske personellet på sykehusene i Ronse og Herentals, for alt de har gjort for meg de siste 24 timene, sier Alaphilippe i en pressemelding fra det belgiske laget.

Tagget med: ,

Les også disse