DROPPER RITT: Laget til Amund Grøndahl Jansen, Jumbo-Visma, dropper rittene i Italia den nærmeste fremtid. FOTO: Tim de Waele/Getty Images

Jumbo-Visma dropper Tirreno-Adriatico og Milano-Sanremo

Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee

Publisert 5.03.20 17:51

Del på    

Laget følger myndighetenes helseråd.

(procycling.no): Onsdag meldte Jumbo-Visma at helgens ritt Strade Bianche og GP Industria ble strøket fra deres program. Torsdag kunngjør det nederlandske laget til Amund Grøndahl Jansen og Tobias Foss at de trekker seg fra Tirreno-Adriatico og Milano-Sanremo også.

Mens koronaepidemien pågår velger Jumbo-Visma å følge rådene fra offentlige myndigheter.

– Beslutningen ble tatt på medisinsk grunnlag, etter anbefaling av det nederlandske utenriksdepartementet og grunnet praktiske årsaker, og også etter konsultasjon med flere av våre ryttere og ansatte, skriver Jumbo-Visma i en kort pressemelding torsdag kveld.

ANNONSE: Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Grøndahl Jansen skulle etter sin opprinnelige rittplan kjøre både Tirreno-Adriatico og Milano-Sanremo. Den norske mesteren skulle også delta i Strade Bianche, men arrangør RCS Sport valgte torsdag  å avlyse lørdagens ritt.

Fra før hadde en rekke WorldTour-lag allerede meldt avbud til det italienske grusveirittet, og annonsert at de dropper Tirreno-Adriatico og Milano-Sanremo i tillegg.

Les også: Paris-Nice åpner for flere ryttere per lag
Les også: Strade Bianche avlyst
Les også: Strenge korona-grep i Italia
Les også: Flere lag innstiller ritt-aktivitet

Team Inoes (ute til 23.mars), Astana og Mitchelton-Scott (begge ute til 20.mars) har sagt at de tar pause fra all konkurranse fremover.

Laget til Alexander Kristoff, Sven Erik Bystrøm og Vegard Stake Laengen, UAE Team Emirates, har kunngjort at de melder pass på de italienske rittene og Paris-Nice. Det samme gjør polske CCC.

Den franske WorldTour-duoen AG2R La Mondiale og Groupama-FDJ gjør som Jumbo-Visma, og melder forfall til Tirreno-Adriatico og Milano-Sanremo mens de opprettholder deltakelsen i Paris-Nice som startet søndag.

ANNONSE: Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Team Sunweb har også valgt bort de italienske rittene, og lagets klassiker-stjerne Tiesj Benoot har endret program fra Tirreno-Adriatico til Paris-Nice.

Byttet fra Tirreno-Adriatico til Paris-Nice har også Trek-Segafredos Vincenzo Nibali gjort – i likhet med Deceuninck-Quick Steps trio Kasper Asgreen, Zdenek Stybar og Bob Jungels, samt EF Educations Sep Vanmarcke.

Flere av byttene er muliggjort gjennom ASO sin avgjørelse om å tillate åtte ryttere per lag i Paris-Nice, i stedet for sju som opprinnelig tillatt.

ANNONSE: Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: ,

Les også disse