INN I FØLGEBILEN: Sindre Eid Hermansen blir sportsdirektør i Joker Fuel of Norway neste år. Her med Birger Hungerholdt. Foto: Simon Zetlitz Nessler, procycling.no

Her er Jokers nye sportsdirektør: – Litt skrekkblandet fryd

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 4.11.19 20:03

Del på    

Sindre Eid Hermansen tar over for Adrian Gjølberg i Joker Fuel of Norway.

(procycling.no): Etter to år i Joker Fuel of Norway, valgte Adrian Gjølberg å gi seg i rollen som sportsdirektør etter årets sesong. Dermed måtte kontinentallaget ut på leting etter en ny sportsdirektør.

Erstatteren fant de i Sindre Eid Hermansen. Telemarkingen har seks år bak seg på kontinentalnivå, først to år i Ringeriks-Kraft (2012-2013) og så fire år i Team FixIT.no (2014-2017). De siste årene har han jobbet på toppidrettsgymnaset i Telemark, samt vært trener for Grenland Sykleklubb.

I høst fikk han altså tilbud om å bli sportsdirektør i Joker Fuel of Norway.

– Jeg ble veldig overrasket. Det må jeg si. Jeg så ikke den komme. Jeg var egentlig blid og fornøyd der jeg var, og regnet med at det ville være slik i noen år fremover, sier han til procycling.no om muligheten.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Glad for at han tok sjansen

– Det var Reidar (Borgersen) som tok kontakt først og spurte hva jeg ville svart om jeg fikk tilbudet. Jeg sa at det var vanskelig å svare på på stående fot, når du ikke vet hvor mye det innebærer og du allerede står i en jobb. Hvis man først har valgt å jobbe med noe så snevert som sykling, så dukker ikke de mulighetene opp i postkassa med jevne mellomrom. Jeg kjente at dette var noe jeg måtte ta stilling til og etter litt grubling kom jeg vel frem til at jeg ville angre på at jeg ikke tok sjansen om jeg hadde sagt nei. Det er litt skrekkblandet fryd, men jeg er veldig glad nå for at jeg hoppet uti det.

– Hvordan har det vært å gå fra rytter til å være en sportslig leder?

– Det er litt annerledes. Du får ansvar for en del ting som du ikke ofra en tanke som rytter. Det er en del som er nytt, og så er det jo en del som jeg synes det har vært greit å ha kjennskap til fra før. Du kjenner igjen en del situasjoner, og da er litt lettere å komme med noen råd, sier 26-åringen.

Et lite innblikk i hva som kreves fikk Eid Hermansen under Tour of Norway da han fikk være med som passasjer i bilen til Jumbo-Visma.

– Jeg var med dem et par dager under Tour of Norway. Var så heldig å få et lite innblikk i hvordan de opererte. Proft opplegg, men ikke de helt store overraskelsene. Men det er begrenset hvor man får sett på to dager.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Liker blandingen i neste års Joker-stall

Neste års Joker Fuel of Norway-lag er for tiden samlet på Ringerike, hvor de på mandag blant annet spilte ishockey. Til neste år er det klart for store utskiftninger i stallen. Flere av de rutinerte rytterne på laget har forsvunnet, mens det kommer inn fem ryttere fra 19 til 22 år.

– Det er et veldig nytt lag, så det er ikke helt lett å si i klartekst hvordan det vil bli. Det jeg liker er at det er en blanding av alt fra en rutinert kar som Herman Dahl til unge, fremadstormende gutter. Det er en veldig spennende kombinasjon.

Joker Fuel of Norway har i en årrekke hatt posisjonen som det beste laget i Norge, og bare siden 2013 har elleve ryttere tatt steget ut blant proffene etter å ha kjørt for Joker. Nå er det utvilsomt Uno-X Norwegian Development Team som har den største satsingen gående, med det som neste år blir Norges første herrelag på proffnivå.

– Det er naturlig, når Uno-X kommer inn på den måten de har gjort, at man må tenke nytt. Det er en kul utfordring for dette laget og det er fremdeles mange roller Joker kan ta som fortsatt er veldig kule. For eksempel om man fortsatt klarer å være den talentfabrikken som Joker har vært, og i tillegg skape en god kultur og et godt lag ut av det vi har, sier Eid Hermansen.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: , ,

Les også disse