God opplevelse: Hard innsats blir belønnet. Anders Skaarseth ble kåret til etappens mest offensive rytter, og fikk en tur på podiet i De Panne. Her avbildet sammen med miss Belgia som årlig er en del av De Panne-festen. Foto: Kjetil R. Anda / Sykkelmagasinet

Joker-syklist hyllet på podiet etter aktiv dag i brudd

Kjetil Rakkenes Anda
Tips meg @KjetilAnda

Publisert 30.03.17 14:09

Del på    

- Har vært i flere brudd tidligere, men dette var gøy!

DE PANNE (procycling.no/Sykkelmagasinet): Tirsdag var det Kristoffer Skjerping og Ole Forfang. Onsdag havnet Bjørn Tore Hoem i brudd, og på torsdagens tredje etappe i De Panne tredagers, var det Anders Skaarseth som kriget seg fram.

Etter at Kristoffer Halvorsen måtte kaste inn håndkledet allerede på første etappe, måtte Joker omstille og legge nye planer.

Spesielt på torsdagens første av to etapper, måtte jokerne gjøre noe annerledes ettersom det var her «Doffen» var tenkt å kjempe mot Alexander Kristoff og Marcel Kittel i en samlet spurt.

– Det er det samme om vi kjører ritt som De Panne eller ikke. Vi kjører for å få resultater. Det er en del av taktikken. Har du ikke en mann med, mister du sjansen om du ikke har en toppspurter, sier sportsdirektør Gino Van Oudenove.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Fornøyd: Målet var helt klart å komme i brudd på etappen, og da det ikke gikk veien for Markus Hoelgaard, var Skaarseth den neste til å prøve. Foto: Kjetil R. Anda / Sykkelmagasinet

Havnet på podiet

procycling.no tok tilfeldigvis plass i bilen til Joker-sjefen under etappen. Allerede fra start manet belgieren sine elever til kamp, og krevde hardt arbeid for å prege løpet.

Ting så lyst ut da Markus Hoelgaard kom løs sammen med tre andre tidlig etter offisiell start var gitt.

Skaarseth forteller at Katusha-Alpecin, som etter forventningene ville styre etappen sammen med Quick-Step Floors, ville la bruddet gå, men at de andre lagene ikke var enige. Derfor ble kvartetten kjørt inn, men like etterpå ble det nye angrep. Der hang Skaarseth seg på, og dannet etter hvert et nimannsbrudd.

– Det er så kort etappe (118 kilometer), så vi fikk ikke den store avstanden. Men vi kjørte kontrollert, så det var bra, beskriver Skaarseth etter målgang i De Panne.

Bruddet holdt godt unna frem til de lokale rundene i den belgiske kystbyen. Bak i Joker-bilen manet Van Oudenhove sin elev til kamp.

– Vi må jo skape sjanser, og du vet aldri hva som kan skje. Du må ha en innstilling om at det kan gå inn. Det har skjedd før, forteller belgieren.

Og litt overraskende ble Skaarseth plutselig sittende alene.

– Jeg fikk plutselig en luke etter en sving, så da var det bare å kjøre. Det var ikke helt planen, men jeg ga det jeg hadde.

I folkehavet i De Panne fikk han etter hvert besøk av flere ryttere, men med litt over to kilometer til mål, var det slutt. Likevel ble han belønnet som etappens mest offensive rytter, og fikk en tur på podiet foran De Panne-publikumet i solskinnet.

– Det er kult når du får kjørt så mye på slutten og er blant de sterkeste i bruddet. Jeg har vært i flere brudd tidligere, men dette var gøy. Det er mye folk her, smiler den unge Lillehammer-syklisten.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Jubel: Til stor applaus fra feststemte belgiere, fikk Skaarseth hyllesten han fortjente etter god innsats langs den belgiske kysten. Foto: Kjetil R. Anda / Sykkelmagasinet

Tatt steg

I fjor preget han blant annet bruddet på den siste etappen i Arctic Race of Norway. Til årets sesong merker 21-åringen at han har tatt steg.

– Treningsmessig har jeg blitt sterkere på alle verdier, og fått mer trøkk.

– Hva er det store målet i år?

– Det er VM på hjemmebane, også har du mange fine U23-løp. Tour of Norway kommer også til Lillehammer.

I tillegg nevner både Skaarseth og Van Oudenhove Tour de Bretagne som et viktig løp for unggutten. I fjor preget han rittet ved å bli nummer åtte sammenlagt og fire i ungdomskonkurransen.

– Skaarseth er bra, så får vi se. Han er en av flere på laget som responderer bra hele tiden, sier Van Oudenhove.

Stolt: Ekstra stas for pappa Erik og mamma Anne Karin som hadde tatt turen til Belgia for å følge sønnen. Foto: Kjetil R. Anda / Sykkelmagasinet

Tagget med: , ,

Les også disse