SÅ LOVENDE UT: Markus Hoelgaard og Jacob Hindsgaul før sistnevnte kilte fast kjedet på den siste runden. Foto: Simon Zetlitz Nessler, procycling.no.

– Føler vi viser at vi er det sterkeste kollektivet

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 7.09.19 16:42

Del på    

Skuffelse i Uno-X-leiren etter at Anders Skaarseth ble lagets beste på niendeplass i Lillehammer.

LILLEHAMMER (procycling.no): Det så lenge bra ut for Markus Hoelgaard, men med den seige Vingnesbrua og bakken opp til Maihaugen igjen, ble det som var ett minutt ned til feltet seks kilometer før mål akkurat litt for lite forsprang for Uno-X-rytteren.

Hoelgaard angrep sammen med Jacob Hindsgaul (ColoQuick) med drøye tre mil igjen, men dansken kilte kjedet fast like etter at de la ut på den siste av de syv rundene i den 19,4 kilometer lange rundløypa rundt Lillehammer. 

– Jeg hadde troen da jeg lå med ColoQuick-rytteren. Så kilte han kjedet ut på den siste runden. Da tenker du «søren», men så fikk jeg kjørt avstanden ganske godt. Da fikk jeg ganske troen, men du taper mye i en slik bakke. Det er kjipt når det er så nærme, sier Hoelgaard til procycling.no.

ColoQuick kjørte hardt i feltet

Hoelgaard økte ledelsen sin fra rundt 20 sekunder til minuttet etter Hindsgauls tekniske problem, men etter at han akkurat holdt unna da han vant den siste etappen i Arctic Race i Narvik, ble det litt for langt til mål i Lillehammer.

– Det var finere å holde inn der, men jeg hadde jo håpet å ta begge. Jeg fikk følelsen av at jeg skulle klare det igjen, men det gikk akkurat ikke denne gangen. De kommer fort bakfra i en slik bakke, men du trenger ikke mange sekunder når det flater ut før de stopper opp. Jeg hadde troen, men det gikk akkurat ikke.

At det var nettopp Hindsgaul som fikk problemer var også dårlig nytt for Hoelgaard. Bak i det reduserte feltet satt ColoQuick med flere ryttere og det var de som virkelig satte opp farten i feltet på de siste kilometerne, noe som endte med at de vant rittet med Niklas Larsen. 

– Hvis han fra ColoQuick hadde vært foran hadde vi kjørt fortere og de hadde heller ikke tauet bak. Det er det lille som gjør det. Jeg hadde troen da jeg kom over broen, men så tapte jeg litt for mye litt for fort.

Skaarseth: – Hadde ikke så rå bein

Hoelgaard hadde god tro på at han skulle klare å knekke Hindsgaul om de hadde kommet sammen inn i den siste bakken, men slik ble det altså ikke. Uno-X satt med tre ryttere i gruppa på 16 ryttere som kom sammen til mål, men fikk «kun» en niendeplass med Anders Skaarseth.

– Jeg prøvde å følge Niklas, men så ble jeg litt skvist og tapte fire-fem plasser. Men for å være ærlig så hadde jeg ikke så rå bein heller. Jeg berget meg litt på hjemmebane og rutine i dag, jeg må være ærlig og si det, sier Skaarseth til procycling.no.

– Jeg skulle egentlig bare limt meg på hjulet til Niklas hele veien, men det ble en liten skvis der. Hadde jeg vært bedre hadde jeg sittet lengre fremme, sier han ærlig.

NUMMER NI: Anders Skaarseth ble beste Uno-X-rytter på en niendeplass. Foto: Simon Zetlitz Nessler, procycling.no

Både Skaarseth og Hoelgaard måtte likevel si seg fornøyde med lagets kjøring, selv om det resultatmessig ikke ble helt som håpet. 

– Resultatmessig er det skuffende, men vi skal være stolt av kjøringen vår. Selvfølgelig kjørte vi for å vinne og Markus skal ha «kred» for det han gjorde. Det var ikke mye om å gjøre. Vi prøver, men på slutten blir det litt som det blir, så det får jeg ta på min kappe, sier Skaarseth.

– Jeg føler at vi viser at vi er det sterkeste kollektivet i dag. Da er det kjipt å sitte igjen med en niendeplass på hjemmebane. Hadde ikke dansken mistet kjedet, kunne det fort blitt veldig bra. Anders ble litt skvist i spurten. Det er noen småting, men det er kjipt, det er jo det, sier Hoelgaard.

Ingen av de to blir å se i søndagens Gylne Gutuer, hvor Uno-X nok har størst forhåpninger til Erik Nordsæter Resell, som ble nummer fire i fjorårets utgave.

– Vi får revansjere det i morgen. Det tror jeg vi har alle muligheter til. Jeg tror det er enda bedre muligheter i morgen, sier Skaarseth.

 

Tagget med: , , ,

Les også disse