FOTO: procycling.no/Kjetil R. Anda.

– Litt overrasket at det ble så hardt

Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee

Publisert 29.03.17 19:38

Del på    

Tøff dag for Joker Icopal i De Panne Tredagers.

KOKSIJDE (procycling.no): Generelt deles det ut flere leksjoner enn laurbærkranser i de flamske rittene. Onsdag fikk Joker Icopal erfare at De Panne Tredagers er intet unntak.

Lagets best plasserte etter tirsdagens kongeetappe, Ole Forfang, tapte nesten sju minutter på 2. etappe og falt fra 12. til 31.plass sammenlagt. 22-åringen ble et av mange ofre i sidevinds-krigen som brøt ut for fullt 50 kilometer fra mål.

Mens første gruppe med blant andre Alexander Kristoff og Philippe Gilbert (Quick-Step) seiler i fra, havner Forfang i andre gruppe. Der blir vondt til verre når Joker Icopal-rytteren punkterer.

Lagkamerat Adrian Aas Stien, som iherdig prøvde å kjøre Forfang opp igjen til front, gir procycling.no en rapport fra slagmarken etter målgang.

– En tung, tung dag. Tøff posisjonskamp hele veien. Personlig hadde jeg to punkteringer på dårlige tidspunkt. Jeg er vel i andre gruppe når det sprekker opp i sidevinden. Så detter jeg ned til tredje. Ole ligger i gruppe nummer to, når han punkterer. Jeg prøvde å hjelpe han opp igjen. Men det er hardt. En tøff dag for oss, konkluderer trønderen i Joker-laget.

– Litt overrasket

Det norske laget, ett av bare fire kontinentallaget til start i 2.HC-rittet De Panne Tredagers, startet den andre etappen lovende, ved å plassere eresfjordingen Bjørn Tore Hoem i det tidligee bruddet.

Da farten i hovedfeltet eskalerte voldsomt, parallelt med økende vind på de belgiske slettene etter dagens fem berg, ble Hoem-bruddet innhentet av Kristoff-gruppen. Hoem ble etter hvert distansert til andre gruppe, der også Anders Skaarseth satt med over målstreken, klokket inn 2.39 min bak etappevinner Kristoff.

Resten av Joker-laget – Aas Stien, Forfang, Vegard Breen, Kristoffer Skjerping og Markus Hoelgaard, kom inn med en større gruppe 6.48 bak. Etappen der mange forventet massespurt, kontrollert inn av Quick-Step og Katusha-Alpecin, endte i stedet i en durabelig sidevindskamp med feltet sprengt i mange grupper og store avstander.

– Jeg tror vi var litt overrasket at det ble så hardt. Faktisk. Det var hardt hele siste 100 kilometerne egentlig. Posisjonskampen gikk hele tiden, sier Aas Stien med et tappert smil.

(artikkelen fortsetter under bildet…)

DEDIKERT HJELPER: Adrian Aas Stien tråkker til i front for å hjelpe Team Joker tilbake til teten. FOTO: Mario Stiehl

– Vi prøvde å få en avgårde i bruddet i dag. Det jobbet vi en del for å få til. Vi satset hardt på det og kjørte veldig bra som kollektiv i starten. Helt til det roet seg, hadde vi bra kontroll på å få noen avgårde. Derfor var det bra da vi fikk Bjørn Tore med der.

– Også skulle vi selvfølgelig passe på Ole. Vi prøvde å komme oss bra frem, men det er enklere sagt enn gjort. Du ser WorldTour-lagene ofrer tre, fire ryttere for å kunne holde seg i front og riktig posisjonert. Da sier det seg selv, at det er veldig hardt for vår del.

Mobiliserer på nytt

Ny dag, ny plan. Slik har det vært for Joker Icopal i De Panne så langt. Da en syk og redusert Kristoffer Halvorsen reiste hjem på første etappe, ble en potensiell topplassering i sammendraget med Forfang et naturlig nytt mål. Et mål om å kjempe i ungdomskonkurransen hadde de også med Forfang. Foran torsdagens to avsluttende etapper (en 118 kilometer fellesstart og en 14 kilometer tempo) må laget legge en ny slagplan.

– Vi er nødt til å ta hver dag som et endagsløp. Man vet aldri hva som venter. Etter hver etappe må man gjøre opp status. Vi får prøve å være med å prege løpet i morgen. Det blir en ny og lang dag i morgen også. Det er veldig gøy å være med, men først og fremst er det veldig tøft, sier Aas Stien.

– Akkurat nå er det ikke så gøy. Kanskje etterpå.

Tagget med: , , ,

Les også disse