LEDER FORTSATT: Henrik Evensen, her på podiet etter den første etappen, leder fremdeles Tour de l'Oise. FOTO: Charly Vélo Photos/Ronde de l'Oise

Joker Icopal forsvarte Evensens ledertrøye

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone

Publisert 8.06.18 18:12

Del på    

Forsterket sjansene for sammenlagtseier.

(procycling.no): Den andre etappen av det franske etapperittet Ronde de l’Oise ble en utholdenhetsprøve for de norske Joker Icopal-rytterne. Etter å ha vunnet den første etappen av rittet med Henrik Evensen, satt de også med ledertrøyen i rittet og måtte dermed gjøre mye jobb i hovedfeltet, og forsvare trøyen i finalen av rittet.

Over 208 kilometer mellom Andeville og Ribécourt-Dreslincourt skulle rittets tøffeste etappe utspille seg, med kulminasjon på en lokal runde på 25 kilometer i Ribécourt-Dreslincourt, som skulle sykles tre ganger. På runden møtte rytterne to krevende bakker, en to kilometer lang og en på 1,4 kilometer.

LES OGSÅ: Tok sin første UCI-seier: – Tror ikke det har gått opp for meg

Sender ut Skjerping

Tre utbrytere, Adrien Carpentier (CC Nogent-sur-Oise), Risto Raid (VC Rouen 76) og Vincent De Sy (T.Palm-Pôle Continental Wallon), utgjorde dagens brudd, men var aldri noen trussel. Raid var den som holdt ut lengst, men ble etter hvert kjørt inn.

En større trussel utgjorde dog en 13-mannsgruppe, som hadde sitt opphav fra den første av de tre rundene. Joker Icopal gjorde imidlertid en god jobb med å plassere Kristoffer Skjerping der, som med Henrik Evensen i ledertrøyen i hovedfeltet bare kunne sitte med. I gruppen kom også Audun Brekke Fløtten, som sykler for det danske kontinentallaget Team Virtu Cycling.

I drømmeposisjon til å vinne rittet

Gruppen fikk aldri mer enn minuttet tilbake til hovedfeltet, hvor Joker Icopal gjorde jobben med å hente dem. Til slutt samlet det seg inne på de to siste milene, etter bakkene var overstått og det gikk mot samlet spurt.

Til slutt var det Damien Touze (St Michel – Auber93) som var den raskeste, men på fjerdeplass fulgte Henrik Evensen med nok en topplassering og forsvarer dermed ledelsen sin mesterlig.

Fredagens etappe var rittets hardeste på papiret og med det ligger 23-åringen i drømmeposisjon til å vinne rittet, om han makter å forsvare ledelsen sin på de to siste etappen. Torkil Veyhe (Team Virtu Cycling) følger nærmest, bare fem sekunder bak, mens Touze kjørte seg opp til tredjeplass med bonussekundene for seiren sin og ligger 13 sekunder bak.

Tagget med: , ,

Les også disse