STRÅLENDE GLAD: Henrik Evensen jubler for seier. Foto: Julie Desanlis

Tok sin første UCI-seier: – Tror ikke det har gått opp for meg

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 7.06.18 20:42

Del på    

På det tredje bruddforsøket gikk det endelig veien for Evensen.

– Det var ekstremt godt. Jeg tror ikke det har gått opp for meg enda. Utrolig deilig å vite at det kan gå. Jeg har merket at formen har vært veldig god i det siste, så det var utrolig godt å ta den seieren, sier Henrik Evensen til procycling.no etter å ha tatt sin første UCI-seier i karrieren.

Etter å ha vært i brudd på den første etappen i både Tour de Bretagne og Tour des Fjords, «måtte» selvsagt Evensen i brudd på den første etappen i Ronde de l’Oise. Og etter at de to første etapperittene ga ham muligheten til å bære klatretrøya, gikk det helt til topps på det tredje forsøket.

– Jeg tenkte litt da jeg kom i bruddet at «ikke nå igjen». Jeg har vært i brudd på førsteetappen i flere ritt i det siste, men så skjønte vi at det kanskje kunne gå inn. Tiden gikk litt opp og ned, og det virket ikke som om de var i rute bak der. Vi var gira på å kjøre, så vi dro bare på. Det var ganske nære på slutten, men de siste kilometerne hadde vi kontroll.

Kontroll er selvsagt relativt, men sammen med Torkil Veyhe (Team Virtu Cycling, holdt Joker-rytteren et imponerende tempo på de siste tre milene. Det holdt hele veien inn, med bare noen små sekunder ned til hovedfeltet.

– Vi var ikke helt sikre selvfølgelig, men det stupte ned mot den siste kilometeren. Der visste jeg kunne kjøre ganske fort og at de ikke ville hente så mye der. Jeg fikk en liten luke i bunn av utforkjøringen, og så ble det litt lurekjøring inn mot mål. Han dro til altfor tidlig. Han var sjanseløs, sier nordmannen enkelt.

Hovedfeltet dundret inn fem sekunder bak Evensen. Der ble Herman Dahl nummer to i spurten og dermed nummer fire på etappen. Også Carl Fredrik Hagen, Kristoffer Skjerping og Bjørn Tore Hoem kom inn med hovedfeltet.

Fikk testet seg på de innlagte spurtene

Etter at de også hadde spurtet mot hverandre på de innlagte spurtene underveis på etappen, var Evensen selvsikker på at han skulle slå mannen fra Færøyene.

– Det var akkurat det han gjorde på de to første spurtene også. Jeg skjønte med en gang da han gikk til med over 300 meter igjen at det aldri kom til å gå bra for ham.

Veyhe har blitt et vanlig syn i de norske rittene, og har i all hovedsak vist seg fram som en råsterk bruddrytter. Han ble nummer fire på åpningsetappen til Førde i fjorårets Tour des Fjords, og ble kun hentet igjen av Edvald Boasson Hagen på oppløpet i Sandnes i samme ritt. Fra årets Tour of Norway var han i bruddet som var svært nære ved å gå hele veien i Sarpsborg. Til tross for det, var det ikke en mann Evensen kunne så mye om før de stakk av gårde etter fire kilometer på torsdagens etappe.

(artikkelen fortsetter under bildet)

SLÅTT AV EN NORDMANN IGJEN: Torkil Veyhe ble passert på oppløpet i Sandnes i Tour des Fjords i fjor og var heller ikke i nærheten av å kunne slå Henrik Evensen i dagens spurt. Foto: Jonathan Nackstrand/Tour des Fjords

– Jeg regnet med at han spurtet maks på de første to spurtene, så jeg var ganske sikker på at jeg skulle ta ham i en ren spurt. Jeg var redd for at han skulle kjøre fra meg i bakkene, men jeg bet meg fast.

Selv forklarer Veyhe at de to nærmest jobbet som en tandem de siste tre milene, men i avslutningen var han sjanseløs.

– På oppløpet prøvde jeg å overraske ham med en langspurt, men han var bare for rask. Det var ikke så mye jeg kunne gjøre, sier Veyhe i en pressemelding.

Øyner sammenlagtseier

Med åtte bonussekunder underveis og ti bonussekunder i mål, i tillegg til de fem sekundene som skilte tetduoen og hovedfeltet, har Evensen allerede fått seg en fin liten luke ned til rytterne fra hovedfeltet.

Den tøffeste etappen kommer allerede på fredag, mens de to avsluttende etappene er vesentlig flatere.

Evensen selv har tro på at han kan holde ledertrøya hele veien.

– Ja, det er mulig. Det kommer helt an på hvordan det blir kjørt. Det kan skje mye i det rittet her, men hvis min trøye ryker, har vi fem andre som kan få et bra resultat. Men det er ikke så lange bakker at jeg ikke skal klare å henge med. Det er mulig, sier Joker-rytteren.

Tagget med: , ,

Les også disse