ROUBAIX: Edvald Boasson Hagen på velodromen i Roubaix etter fjorårets Paris-Roubaix. Det franske rittet vil igjen være blant hovedmålene til nordmannen i årets sesong. Foto: Simon Zetlitz Nessler, procycling.no.

– Det er jo gøy å prøve noe nytt av og til

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 31.01.20 19:34

Del på    

Boasson Hagen prøver seg med en flunkende ny sesonginnledning.

(procycling.no): Gjennom tolv proffsesonger har Edvald Boasson Hagen fått kjørt det meste av tilgjengelige ritt, men hans 13. proffsesong starter med hele tre ritt han aldri har deltatt i tidligere.

Det blir rett og slett en helfransk åpning på nordmannen i 2020, som har GP la Marseillaise som sitt første ritt 2. februar. Deretter fortsetter han med Etoile de Bessèges (5.-9. februar), før Tour du Var et des Alpes Maritimes (20.-23. februar), tidligere kjent som Tour du Haut Var, kjøres som en siste test før den flamske åpningshelgen. 

– Det er jo gøy å prøve noe nytt av og til. Jeg har ikke kjørt de franske rittene der før, så det er en spennende start og jeg ser frem til det, uten at jeg sett så mye på hvordan løypene er. Det er Gino (Van Oudenhove) som har satt sammen et program, så jeg håper han har gjort en god jobb der. Alternativet var Australia eller Oman (før det ble avlyst/flyttet), og det har jeg ikke så lyst til, så da tror jeg dette er et godt alternativ, sier Boasson Hagen til procycling.no.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Ønsker å være i god form fra start

Selv om rittene er nye, er det en start på sesongen som ligner mye på fjorårets. Da kjørte han Vuelta a Comunitat Valenciana og Volta ao Algarve før klassikeråpningen i Belgia. Den gang viste han strålende form i Valenciana, hvor han vant den innledende tempoen og kjempet seg til en imponerende niendeplass sammenlagt.

Formen ble dessverre ødelagt av at han ble syk under Volta ao Algarve, og man fikk aldri se hva han virkelig var god for i klassikerne.

Med en vinter som fungerte bra i fjor, er det heller ikke store endringer på planene inn mot klassikersesongen i år, foruten om han selvsagt håper å unngå sykdom.

– Det er stort sett mye av det samme, med noen små tvister her og der. Det er jo ingen grunn til å endre altfor mye, for det startet jo veldig bra i fjor, men man prøver jo stadig å utvikle seg, sier han selv, og forteller at planen er å være i godt slag fra sesongstart.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Avslutter vårsesongen med Amstel Gold Race

Klassikerprogrammet følger stort sett de samme linjene som tidligere år. Han er tilbake igjen i Tirreno-Adriatico etter å han i fjor kjørte Paris-Nice, og har også lagt inn Le Samyn i planen i etterkant av den flamske åpningshelgen.

Les mer: «Hipsterritt» inn på Edvalds program

Det litt mindre brosteinsrittet kan bli viktig for å få den nødvendige selvtilliten inn mot de største brosteinsklassikerne, hvor Boasson Hagen kjører fullt program fra E3 BinckBank Classic og til Paris-Roubaix, foruten om at han er reserve til Scheldeprijs.

Sjekk hele sesongplanen til Boasson Hagen her!

I de samme rittene vil også Michael Valgren være aktivt til stede, med håp om at også han viser bedre takter i vårsesongen enn han gjorde i fjor. 

– Hvem blir kaptein av dere to i klassikerne?

– Det blir vel én av oss. Vi får kjøre for den som er sterkest, og så løser det seg nok litt etter hvert i rittene vi kjører. Begge har nok som mål å få en bedre start og bedre sesong generelt enn hva vi hadde i fjor, så får vi utnytte at vi har to mann som kan være ganske like, sier Boasson Hagen.

Det som i hvert fall er klart, er at Boasson Hagen blir hjelperytter i Amstel Gold Race, rittet som avslutter klassikersesongen til nordmannen. Der vil Team NTT kunne stille med vinnerene fra 2018 (Valgren), 2016 (Enrico Gasparotto), 2013 (Roman Kreuziger) og 2012 (Gasparotto)

– Jeg blir jo en hjelperytter der, for det er mange som på papiret er bedre enn meg. Vi har jo tre tidligere vinnere på laget, så da er det gøy å kunne hjelpe dem.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: ,

Les også disse