Jensen åpnet best i Loir-et-Cher

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone

Publisert 13.04.16 16:31

Del på    

Blikra fem i sammendraget etter første dag.

(procycling.no): Den første etappen av UCI 2.2-rittet Tour du Loir-et-Cher E Provost, med fire norske lag på startstreken, endte oppskriftsmessig i en massespurt i Nouan-Le-Fuzelier. Et brudd holdt lenge feltet i sjakk, men med to kilometer til mål klarte det jagende feltet endelig å komme seg à jour.

Det tyske landslaget tok kommando i feltet på de siste ti kilometerne, men lyktes ikke i spurten og måtte ta til takke med tredje- og fjerdeplass.

I spurten var det nemlig Michael Goolaerts fra Lotto-Soudals U23-lag som var den raskeste. Belgieren syklet inn til sesongens første seier foran Christopher Lawless (JLT-Condor) og Leif Lampater (Tyskland).

Viste seg frem
De norske lagene nådde ikke helt frem i spurten, men markerte seg fint på rittets første av fem etapper. Fra startskuddet gikk var de norske lagene offensive, og var med på å kontrollere i feltet.

Med Team FixIt.no, Sparebanken Sør, Coop-ØsterHus og Team Ringeriks-Kraft på startstreken er det solid, norsk representasjon i det franske etapperittet.

Selv om de hadde flere forsøk klarte ingen av de norske lagene å komme seg med i dagens brudd, og det tok lang tid før det skulle etablere seg. Den første timen gikk unna med 47 kilometer i timen i snitt.

Ingen hadde klart å komme seg avgårde før dagens første innlagte spurt, etter knappe 70 kilometer. Der viste Håvard Blikra (Coop-ØsterHus) seg som den raskeste og snappet med seg både poeng og bonussekunder.

Blikra fem i sammendraget
Da det skulle spurtes om seieren var derimot hverken Blikra eller noen av de andre norske raskest.

En velt saboterte også spurten for enkelte, og det ble splitter i feltet.

Til slutt ble Christer Jensen (Team Ringeriks-Kraft) bestemann på en åttendeplass.

Nærmest fulgte Krister Hagen (Coop-ØsterHus) på en tiendeplass, og det var seks norske rytterne blant de 20 første.

Med bonussekundene Blikra plukket opp underveis, og 15. plass i mål, ligger han som femtemann i sammendraget etter den første etappen.

Resultater finner du nederst i artikkelen…

Slik gikk det til:
Tour du Loir-et-Cher E Provost (2.2) innledet med en paddeflat 172 kilometer lang etappe, med sterk norske deltakelse. I sol og 15 grader rullet Coop-ØsterHus, Team FixIt.no, Team Ringeriks-Kraft og Team Sparebanken Sør avgårde, alle innstilt på å gå offensivt til verks.

På etappen fra Blois til Nouan-le-Fuzelier var de siste 50 kilometerne lagt til en lokal runde som skulle kjøres tre ganger.

Jonas Abrahamsen (Team Ringeriks-Kraft) var en av to ryttere som ikke startet dagens etappe.

De norske lagene var aktive fra start. Carl Fredrik Hagen (Sparebanken Sør) og Krister Hagen (Coop-ØsterHus) prøvde seg tidlig på etappen, men kom seg ikke avgårde.

Etter at en gruppe hadde vært avgårde en periode samlet det seg igjen etter 37 kilometer, og sammen med det nederlandske laget Jo Piels, tok Sparebanken Sør kontroll i feltet.

Blikra tar spurten
Det gikk unna den første timen. Ingen var interesserte i å la et brudd gå avgårde og computeren viste 47,9 kilometer i timen i snitt.

Da rytterne nærmet seg 70 kilometer kjørt kom dagens første innlagte spurt, og det skulle spurtes om poeng.

Her var Coop-ØsterHus’ Håvard Blikra den raskeste og tok full pott.

Bruddet får gå
Etter spurten ble det flere forsøk i feltet og ikke lenge etter fikk bruddet gå. Kersten Thiele (Tyskland), Conor Dunne (JLT-Condor) og Jack Wilson (An Post – ChainReaction) var rytterne som lyktes med å gå avgårde.

Etter de tre endelig hadde fått gå løs falt tempoet drastisk i feltet og de tre fikk raskt en stor luke.

På det meste hadde fikk trioen en ledelse på nærmere seks minutter.

Feltet setter opp farten
Dog var ikke hovedfeltet interessert i å gi bort etappeseieren til de tre i front. Med 30 kilometer til mål var avstanden nede i to minutter og ikke lenge etter var de kjørt inn.

Det åpnet muligheten for flere ryttere å prøve seg og en seksmannsgruppe bestående av Thomas Nybo Riis (Team Trefor), Elmar Rein (Jo Piels Cycling Team), Maarten van Trijp (Metec-TKH p/b Mantel), Rick Ottema og René Hooghiemster (Baby-Dump Cycling Team), kom seg kort tid etter avgårde.

Rittet samles
Men heller ikke de skulle lykkes med sine forsøk, og på tross av flere angrep på de siste kilometerne samlet det seg til slutt mot en spurt. Det tyske laget tok mye ansvar de ti siste kilometerne, men klarte ikke å ta seieren.

Det gjorde til slutt Michael Goolaerts (Lotto-Soudals U23).

De norske gjorde en fin profil, med seks ryttere blant de tyve første. Best var Christer Jensen på en åttendeplass.

Tagget med: , , , , ,

Les også disse