NY SVENSKE: Gustav Höög skal sykle for det norske kontinentallaget Coop-Østerhus i 2017. Foto: Coop-Østerhus.

Coop-Østerhus henter ung svenske

Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee

Publisert 18.10.16 09:18

Del på    

– Viktig del av vårt fokus på talentutvikling, sier lagets sportsdirektør.

Gustav Höög skal sykle for det norske kontinentallaget Coop-Østerhus neste sesong. Den 21 år gamle svensken kommer fra det svenske kontinentallaget Tre Berg-Bianchi. Etter Philip Lindau, som kommer fra Joker-Byggtorget, er Höög den andre svenske signeringen for Vestlands-laget.

– Gustav er fortsatt U23-rytter og blir en viktig del av vårt fokus på talentutvikling. Samtidig har han god erfaring med kontinentalnivået, hvor han også allerede har levert fine resultater, sier Olav Aleksander Benjaminsen, sportsdirektør hos Coop-Østerhus

Höög er tidligere svensk juniormester, har en 9.plass fra Paris-Roubaix Juniors fra 2013 og vant ungdomstrøya i Baltic Chain Tour i 2015. Denne sesongen har Höög vært satt tilbake av en kneskade, men fant bedre form mot slutten av sesongen, blant annet med en topplassering på en av etappene i Olympia’s Tour.

– Det er et velfungerende lag som har vært med på kontinentalnivået lenge. Samtidig har laget et attraktivt rittprogram og en rekke gode, erfarne ryttere, som jeg forhåpentlig kan lære noe av, sier Höög.

– Jeg håper å bidra med positiv energi og vise meg som en god lagspiller som kan hjelpe laget til flere seire. Personlig håper jeg også at 2017 blir året der jeg tar min første UCI-seier.

Coop-Østerhus har tidligere bekreftet at Fredrik Strand Galta vender hjem fra Delko-Marseille og at Oscar Landa legger opp. Ifølge det procycling.no kjenner til vil lagets August Jensen sykle for One Pro Cycling neste sesong.

I løpet av uken håper Coop-Østerhus å kunne presentere den komplette stallen for 2017-sesongen.

Tagget med: ,

Les også disse