Prøv Procycling Pluss idag

FULL STORM: Vindforholdene gjorde det umulig å arrangere sykkelritt i Ungarn. Foto/Skjermdump: Tour de Hongrie (Facebook).

Storm stoppet FixIT og resten av feltet i Ungarn: – Helt kaos

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 28.06.17 20:42

Del på    

– Vi måtte bare kaste oss inn i bilene, sier FixIT-sjef.

Den første etappen i Tour de Hongrie ble stoppet da rytterne nærmet seg målbyen Zalaegerszeg. Da hadde vinden i området gjort det helt umulig å fortsette på den 138 kilometer lange etappen.

– Det var et helt ubeskrivelig vær. Da vi hadde kjørt en ni mil i dag, så fikk jeg en telefon fra han som hadde kjørt til mål. Da sa han bare: «It’s unbelivable. Det kommer ikke til å bli målgang, det er helt umulig. Gjerder, trær, alt sammen. Det ligger over veiene, det er helt kaos. Da var jeg forberedt på at det ville bli stoppet, og så syklet vi en ti minutter videre og dreide mot målbyen. På tre minutter blåste det så mye. Det var vanskelig å sitte på sykkelen, og de var egentlig nødt til å stoppe det på grunn av sikkerheten, forteller Jan Roger Jensen, manager i Team FixIT.no til procycling.no.

– Vi måtte bare kaste oss i bilene, og gjøre det beste ut av det og komme oss tilbake til hotellene. Arrangørene kom ganske raskt og sa at de nøytraliserte det hele.

På det daværende tidspunktet var en gruppe på ti ryttere i brudd, men etappen ble altså fullstendig nøytralisert i etterkant.

Jensen mener han aldri har opplevd et så kraftig vær tidligere.

– Ikke så brutalt som det var her. Han som kjørte bilene i målområdet, sa at han bare måtte stoppe. Han så ingenting. Det var farlig.

Derfor er også Jensen var klar på at det var korrekt å stoppe rytterne. – Det var en helt riktig avgjørelse, definitivt. Det var ikke mulig å arrangere målgang der.


Startet med kilometerlang prolog

Det ungarske etapperittet ble innledet med noe så sjeldent som en prolog på én kilometer. Den ble vunnet av australske Scott Sunderland, med Matti Manninen som beste FixIT-rytter, på en 18. plass, fem sekunder bak.

– Det er jo bare en prolog på én kilometer, så det er jo bare for å dele ut trøyene. Sportslig har det ikke så veldig mye å si, sier Jensen om den noe spesielle starten på rittet.

Rittet fortsetter forhåpentligvis som normalt på torsdag, og med fire etapper igjen, er det fremdeles mye å kjøre for. Til tross for at det kun er et 2.2-ritt, er det daglige TV-sendinger fra rittet, og Jensen forteller om god publikumsoppslutning.

– Det er et ritt vi har kjørt hvert år siden 2014, og hatt veldig gode resultater. Det er ett av rittene vi gleder oss mest til. Vi har også en veldig god relasjon til arrangøren, etter at Krisztian Lovassy (to ganger ungarsk mester) syklet for oss i 2014. Vi har alltid gjort det veldig godt her, så vi har forhåpninger om resultater.

Til de flateste etappene er det den regjerende finske mesteren, Matti Manninen, det satses på, mens en rytter som Åsmund Løvik (nummer ti sammenlagt i fjorårets utgave) nok øyner sjansene sine i mer kupert terreng.

– Det som taler litt mot Åsmund denne gangen, er at de fleste etappene er flate, men vi skal ikke undervurdere kjørestyrken hans, sier Jensen.

Rittet avsluttes søndag.

Tagget med: , , ,

Les også disse