– Jeg har ikke signert ennå, men det er veldig nært

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 5.11.20 16:10

Del på    

Boasson Hagen bekrefter at han blir å se i proff-feltet også neste år.

(procycling.no): Det har vært litt stille rundt Edvald Boasson Hagen etter at NTT i slutten av september noe overraskende meldte at de ga seg hovedsponsor i laget hans.

Les også: NTT fristiller alle ryttere: – Det ser ikke bra ut

I forkant hadde nordmannen vært proaktiv og satt Andrew McQuaid på saken om å finne han en kontrakt foran neste sesong. Det arbeidet har nå båret frukter. 33-åringen bekrefter nemlig overfor procycling.no at det nå er lys i enden av tunnellen.

– Det ser ganske lovende ut nå. Jeg nærmer meg en løsning for neste år. Men det er ikke noe å skrive om ennå når det gjelder hvor det er og hva det. Det kan hende at det dukker opp en løsning for Doug Ryder også, sier Boasson Hagen.

procycling.no (+): Uno-X forbereder Grand Tour-søknad

NTT-sjefen sendte tidligere i dag ut en pressemelding der han skrev at «vi er veldig nære å kunne stille et lag på landeveien også i 2021». Men med andre ord er det fremdeles ikke som 100 prosent å regne. Sportsdirektør Gino Van Oudenhove fortalte at han fremdeles forholdt seg lojalt til arbeidsgiveren sin.

Boasson Hagen kan selv ikke bekrefte om han blir værende i satsinga, eller om det dreier seg om et annet profflag:

– Jeg har ikke noe å offentliggjøre nå, svarer rudsbygdingen og legger til:

– Jeg ser lyst på framtida og skal fortsatt sykle neste år. Jeg kan ikke si så mye om hvor ennå, men jeg skal sykle internasjonalt. Det blir ikke noe Norgescup for Lillehammer CK ennå, sier Boasson Hagen som for tiden har lagt ut på en liten ferietur under off season-perioden hans.

Enig i betingelsene

I mellomtida har irske McQuaid jobbet knallhardt for å sikre ham ny kontrakt i WorldTouren. Så sent på året endte det med den obligatoriske ringerunden ut til alle lag. Boasson Hagen kaller perioden for «spennende», men innrømmer også hadde mange det samme svaret å gi:

– Vi har vel stort sett snakket med alle lagene. De fleste har sagt seg interesserte, men så har det stanset på at de enten ikke har budsjett igjen eller har fylt opp stallen på denne tiden av året. Men det er noen som har hatt ledige plasser også. Jeg har vært i konkrete diskusjoner med 3-4 lag. Det har vært litt forskjellig, sier han.

procycling.no (+): På vei ut av Tour de France tok Edvald kontakt med stjerneagent

– Men du har foreløpig ikke signert en kontrakt for neste år?

– Nei, men det er ikke så langt unna. Jeg har ikke signert ennå, men det er veldig nært.

– Såpass nære at du vet hva du får i lønn neste år?

– Jeg vet hva jeg vil ligge på og er fornøyd med det. Jeg vet at veldig mange ryttere sliter og har vært tvunget til å gå ned i lønn, men jeg ser lyst på framtida og gleder meg til neste år.

Krysser fingerne for NTT

CCC Team opphører ved årsskiftet, men flere av rytterne der kom seg videre over til Circus-Wanty Goubert. Problemene i NTT  i tillegg, har skapt en svært vanskelig situasjon på overgangsmarkedet.

I tillegg sitter sponsorkronene langt inne under COVID-19-pandemien.

procycling.no (+): Alexander Kristoffs ti beste prestasjoner

Boasson Hagen har aldri før sittet i en slik situasjon på overgangsmarkedet.

– Jeg har aldri vært uten kontrakt så sent på året. Jeg har tenkt at det skal ordne seg, og nå ser det ut til at det kan bli en løsning.

– Tror du fortsatt det er håp for NTT-laget?

– Jeg håper på det og krysser fingrene for at Doug (Ryder) skal få det til. Jeg snakker med ham av og til og vet han jobber hardt for å få dette til. Jeg tenker også på alle de andre rytterne som ikke har funnet noe og som går en usikker framtid i møte.

Glimtet til i Tour de France

Etter at Boasson Hagen var det kanskje heteste navnet i proffsirkuset da han slo igjennom for Team Columbia tilbake i 2009, har hans status vært dalende etter at eventyret i Team Sky ble tilbakelagt kapitell – og han selv valgte å ta steget videre til MTN-Qhubeka i 2015.

Innimellom har han dog glimtet til. Blant annet har han sittet i finalen under Paris-Roubaix, kjempet om VM-medaljer og slått tilbake med seier på etappe 19 under 2017-utgaven av Tour de France.

Årets sesong ble heller ikke helt slik han hadde tenkt seg. På tross av en solid treningsperiode under COVID-19-pausen, var ikke formen helt slik han ønsket seg på den andre siden. Likevel dokumenterte han at han stadig har nivået inne ved å bli nummer to under sidevindsetappen mot Lavaur under årets tour. Den kan ha blitt avgjørende for hans vei videre i WorldTouren:

– Jeg tror absolutt det er viktig å vise seg fram i et slikt ritt. Jeg skulle gjerne hatt bedre enn en 2.-plass, men det er bedre enn ingenting. Det var mange løp i andre halvdel av sesongen, men det var også veldig konsentrert. Det var vanskelig å toppe formen inn etter en så lang periode med konkurransefri. Jeg hadde ikke toppformen jeg håpet på komme ut av Corona-perioden med. Det er viktig å sitte igjen med noen resultater, selv om det ikke var det beste året mitt.

– Var det også et lurt trekk av deg å opprette dialog med McQuaid når situasjonen ble som den ble?

– Ja, jeg tror det. Jeg måtte ha litt hjelp da jeg ikke har like god dialog med alle lag. Hvis laget (NTT) hadde fortsatt, hadde det vært mulig å føre samtalene med Douglas selv. Den opprinnelige planen min var at jeg skulle fortsette der, avslutter Boasson Hagen.

PS: Det er alt klart at Rasmus Tiller ikke blir å se i satsinga videre. 24-åringen fra Ringebu sykler for Uno-X Pro Cycling neste år.

 

Tagget med: , ,

Les også disse