Prøv Procycling Pluss idag

SMILENDE: På treningsleir i spanske Calpe er det god tone mellom teamsjef Douglas Ryder og lagets stjerne Edvald Boasson Hagen. Her gjøres forberedelsene til den viktige 2017-sesongen

- SVÆRT NÆRE: Doug Ryder har ikke gitt opp håpet om å redde NTT Pro Cycling. Kanskje får han med seg Edvald Boasson Hagen med videre i en nedskalert satsing neste år.

– Kommer til å gjøre alt han kan for å redde laget

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 5.11.20 11:55

Del på    

Gino Van Oudenhove forblir lojal til NTT inntil videre.

(procycling.no): De første rytterne har alt forsvunnet ut portene, deriblant Giro d’Italia-etappevinner Ben O’Connor.

Senere i dag kommer lista fra det internasjonale sykkelforbundet over lag som har levert papirarbeidet i orden før deadline 1. november. På den lista vil ikke NTT Pro Cycling befinne seg.

Det brenner dermed et blått lys for alle som er glade i laget som opprinnelig brøt ut på verdensscenen under brandingen MTN-Qhubeka i 2011. Likevel holder sportsdirektør Gino Van Oudenhove seg lojal til satsinga som nå er under sterkt press.

– Doug Ryder har uttalt i dag at ’er veldig nær å kunne stille et lag på landeveien også i 2021’, tror du han lykkes med det?

– Det er dette han har sagt til oss hele tiden. Han kommer til å gjøre alt han kan for å redde laget. Ledelsen ga meg sjansen til å jobbe i WorldTour, og jeg er i utgangspunktet ganske lojal. Vi var godt i gang med dette laget, det tror jeg alle kunne merke da vi startet sesongen på en helt annen måte. Jeg har veldig lyst til å være med å utvikle dette laget videre. Jeg har vært i et system i tre år nå, og da blir man litt varmere i trøye. Jeg har kommet meg litt lengre opp, og kan påvirke mer etter hvert. Jeg er mye mer interessert i det, enn bare å bytte jobb for å ha en inntekt. Jeg har vært med å bygge opp tillit til ryttere og staff. Vi har fått inn verdier og rutiner som trengs for å være konkurransedyktige på det nivået her, og jeg har lyst til å være med dette prosjektet videre, sier Gino Van Oudenhove til procycling.no.

Svært positiv til overlevelse

Torsdag sendte NTT Pro Cycling ut en pressemelding, der Ryder igjen er svært positivt når det kommer til overlevelse.

UCI har alt gitt laget utsatt frist for å komme i mål. Nå er sørafrikaneren nødt til å ta alle midler i bruk for å trekke en kanin opp av hatten – og det selv om Bjarne Riis uttalte for kun dager siden at han trodde tiden for å finne en ny sponsor var i ferd med å renne ut.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

FORHOLDER SEG LOJAL: Gino Van Oudenhove ser seg foreløpig ikke om etter ny arbeidsgiver. FOTO: Edvald Boasson Hagen

– I løpet av noen dager tror jeg vi kan si at vi har en plan for hvordan vi skal bevege oss videre inn i 2021, uttaler Ryder i en pressemelding fra laget.

– Siden vi kunnegjorde at vi trengte en ny partner (da NTT trakk seg ut i oktober, vår anm.) har responsen fra hele verden vært utrolig. Det er folk fra USA, Australia og over det hele som elsker dette laget og som ønsker å bli involvert. Den økonomiske virkeligheten er vanskelig, og noen bedrifter lider skikkelig, mens andre igjen ikke gjør det. Men vi er meget nære å være på landeveien også neste år, sier Ryder.

Boasson Hagen uten kontrakt

For rytterne i satsinga er det en svært vanskelig situasjon. Flere av dem sitter med tilbud andre steder, men har altså dette halmstrået å klamre seg til fra lagets general manager.

Rasmus Tiller var blant de som ikke turte å vente. Han skrev heller under en kontrakt med Uno-X Pro Cycling. Ryan Gibbons forsvant til UAE-Team Emirates – mens nevnte O’Connor skrev under for Ag2r-La Mondiale.

Edvald Boasson Hagen står stadig uten kontrakt for 2021, og sier til procycling.no at det fremdeles ikke er noe nytt å melde om. Han håper nok i det lengste at det åpner seg en mulighet i hans eksisterende arbeidsgiver.

– Hva tenker du om mulighetene for å overleve nå, Gino?

– Jeg har alltid hatt tro på at vi skulle greie å klare oss. Douglas har gjort det før, og dette er livsverket hans. Jeg har bestemt meg for ikke å gjøre noe før det er 100 prosent sikkert at det ikke blir noe lag. Den beskjeden har ikke kommet. Tvert imot kommer det en beskjed om at det er fullt mulig at laget likevel kan fortsette, sier han.

Tagget med: , , ,

Les også disse