Prøv Procycling Pluss idag

AMERIKANSK GULL: Megan Jastrab vant fellesstarten til juniorene. Bak til høyre kan man også skimte Silje Mathisen. Foto: Justin Setterfield/Getty Images

Jastrab sikret USAs tredje VM-gull

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 27.09.19 12:21

Del på    

Silje Mathisen spurtet samtidig inn til en fin niendeplass.

(procycling.no): Det har vært et strålende amerikansk mesterskap så langt i VM, og det ble et nytt amerikansk gull på kvinnejuniorenes fellesstart fredag formiddag.

Etter å ha fulgt et angrep fra tempoverdensmester Aigul Gareeva inne på de siste tre kilometerne, viste hun ro og hadde få problemer med å spurtslå russeren på de siste 150 meterne. 

Dermed tok hun det tredje gullet til USA så langt i VM. Torsdag vant Quinn Simmons herrejuniorenes fellesstart med Magnus Sheffield på tredjeplass, mens Chloé Dygert-Owen tok et helt suverent gull på tempoen til damer elite tirsdag.

Like bak spurtet også Silje Mathisen inn til en god niendeplass, fem sekunder bak den amerikanske vinneren.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Få angrep – mange velt

Kvinnejuniorenes fellesstart var den første av de to øvelsene i VM fredag. Den var stort sett helt flat på de 86 kilometerne fra Doncaster til Harrogate, og det var først og fremst en rekke velt som preget rittet.

Natalie Midtsveen og Anne Dorthe Ysland var begge involvert i en velt med snaut 60 kilometer igjen. Midtsveen var blant de første som gikk ned og måtte bryte rittet etter velten.

Ysland fortsatte rittet og kom seg etter hvert opp til en gruppe med blant andre den nederlandske duoen Femke Gerritse og Ilse Pluimers, som gikk ned i en annen velt noen kilometer senere. De jaktet lenge på feltet, men med tre mil igjen var det fremdeles et drøyt minutt opp til hovedfeltet.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Angrep siste tre kilometerne ble avgjørende

De kom seg dessverre aldri opp igjen til feltet, og med drøyt 20 kilometer igjen begynte det å komme angrep fra feltet. Da var det Cedrine Kerbaol (Frankrike) og Catalina Anais Soto Campos (Chile) som støtet og bygget seg opp et forsprang på 35 sekunder da det var 15 kilometer igjen.

Med et forsprang på rundt 25 sekunder gikk de inn i den lengste bakken, på rundt tre kilometer med slake to prosent i gjennomsnittlig stigning, med åtte kilometer igjen. Der rykket Soto Campos fra Kerbaol, men på toppen av bakken var hun så godt som hentet.

Dermed var det en gruppe på rundt 40 ryttere som kom sammen på de siste tre kilometerne, hvor Norge fremdeles hadde både Elise Marie Olsen og Silje Mathisen.

Olsen veltet i en sving like etter, samtidig som Aigul Gareeva (Russland) rykket fra i front etter å ha tatt en sving mye bedre enn de andre. Megan Jastrab (USA) kjørte seg opp til russeren og sammen hadde de noen sekunder ned til gruppa bak ut på oppløpet. 

Der viste Jastrab seg som den beste og tok gullet etter en klassisk lurespurt. Julie de Wilde (Belgia) og Lieke Nooijen (Nederland) tok de to siste medaljene, mens Gareeva bommet taktisk og ble nummer fire.

Silje Mathisen kjørte også meget bra i avslutningen. Hun holdt seg unna de mange veltene og spurtet inn til niendeplass.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: , , , ,

Les også disse