VANT: Fabio Jakobsen vant den siste etappen i Valenciana. FOTO: Justin Setterfield/Getty Images

Jakobsen tuktet Bennett i Madrid

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone

Publisert 15.09.19 20:00

Del på    

Boasson Hagen med sitt beste etapperesultat.

(procycling.no): Deceuninck – Quick-Step tok kontrollen på lokale rundene i Madrid, på den 21. og avsluttende etappen av årets Vuelta a España. Inn på den siste kilometeren satte de opp et forrykende tempo, for å sette opp Fabio Jakobsen til en ny etappeseier.

2019s beste spurter, Sam Bennett, hadde imidlertid limt seg til hjulet til den nederlandske unggutten. Iren, allerede med to etappeseire i årets utgave, holdt igjen spurten sin lenge og lot Jakobsen gjør jobben, men da BORA-hansgrohe-rytteren skulle gå rundt hadde han ikke kreftene til å gå forbi.

Bennett var helt oppe på siden av 23-åringen med 50 meter til mål, men Jakobsen hadde litt igjen og med et godt innslag sikret han en ny triumf i sin Grand Tour-debut.

Edvald Boasson Hagen gjorde sin beste spurt i vueltaen og alene kjempet han seg i posisjon på den siste kilometeren. Nordmannen var tidlig ute i vinden, men fikk fart på beina og lå lenge an til tredjeplass på etappen. På de siste meterne kom Szymon Sajnok (CCC) og Jon Aberasturi (Caja Rural – Seguros RGA) og snek seg så vidt forbi.

Men med femteplass leverer Dimension Data-rytteren også sitt beste etapperesultat i årets ritt.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Hagen inn i historiebøkene

Etter tre uker med strålende kjøring endte Carl Fredrik Hagen som nummer åtte sammenlagt i årets Vuelta, etter å ha fullført den siste etappen uten problemer.

Grand Tour-debutanten går dermed inn i norsk sykkelhistorie med den beste, norske Grand Tour-plasseringen noensinne.

Tidligere var det Dag Erik Pedersen som holdt den, med sin tiendeplass fra Giro d’Italia 1984.

(artikkelen fortsetter under)

– Hadde ledd av deg om du sa jeg skulle bli nummer åtte for tre uker siden

Første slovenske Grand Tour-vinner

Etter å ha stått i mot presset fra Movistar og Astana den siste uken, kunne Primoz Roglic endelig slippe ned skuldrene etter lørdagens etappe.

Med nesten tre minutter tilbake til Alejandro Valverde behøvde han bare å komme seg til mål i Madrid, for å sikre den første, slovenske Grand Tour-seieren.

Roglic gikk, som i Giro d’Italia, inn i rittet som den store favoritten, og i motsetning til den italienske Grand Touren holdt han stand gjennom tre uker, og tok en overbevisende seier. Roglic vant én etappe i årets ritt; den 34 kilometer lange individuelle tempoenetappen i Pau.

(artikkelen fortsetter under)

JUBEL: Primoz Roglic kunne slippe jubelen løs sammen med lagkameratene i Jumbo-Visma i Madrid. FOTO: Justin Setterfield/Getty Images

Veteranen Valverde blir altså nummer to og står på podiet i en Grand Tour for niende gang i karrieren. Tadej Pogacar står på sin side på podiet for første gang i en Grand Tour. Som rittets yngste rytter (20 år og 337 dager gammel) tar han tredjeplassen sammenlagt og raket også med seg tre etappeseire på veien.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: ,

Les også disse