VANT IGJEN: Daryl Impey © Tim De Waele

Impey med historisk seier i Tour Down Under

Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee

Publisert 20.01.19 07:54

Del på    

Mitchelton Scott-rytteren forsvarte tittelen fra i fjor.

(procycling.no): Richie Porte (Trek Segafredo) tok sin sjette strake seier på Willunga Hill på den avsluttende, sjette etappen av Tour Down Under, da Daryl Impey (Mitchelton Scott) ble den første i rittets historie til å forsvare en sammenlagttittel.

Etter en rekke angrep i den avgjørende stigningen til mål, rykket Porte i fra på de siste 500 meterne. Porte hadde da både innhentet og distansert nederlenderen Wout Poels (Team Sky).

Impey kjørte sitt eget tempo og beregnet kreftene sine bra da han fullførte etappen like bak duoen i front. Patrick Bevin (CCC) startet etappen i ledertrøyen, men fikk det vanskelig med å følge de beste etter en krasj på etappe fem.

På sammenlagtlisten gikk altså Impey helt til topps, 13 sekunder foran Porte, mens Poels havnet på tredjeplass.

– Å vinne her to ganger på rad, har jeg aldri drømt om, sier Impey i et seiersintervju.

– Hvert år kommer vi her med store ambisjoner. Jeg vet at konkurransen er tøff. Jeg hadde troen på meg selv, og det var fantastisk å kunne klare det til slutt.

Debutanten Hagen

Porte tok altså sin sjette strake seier på den tradisjonsrike Willunga Hill, men Team Sky prøve i det minste å unngå det unngåelige ved å angripe tidlig med Kenny Elissonde.  Franskmannen rykket i fra og tok etter hvert med seg lagets sammenlagthåp Poels.

Team Sky-duoen holdt dampen oppe frem til kilometersmerket. Men Porte lot seg ikke kue og angrep da stigningen var halvkjørt. Team Sunweb-rytter Chris Hamilton forsøkte å følge, men måtte sakke av og kjøre eget tempo.

Porte innhentet Poels da en kilometer gjensto før han rykket på nytt, og suste gjennom siste sving til å ta nok en etappeseier på den ikoniske Tour Down Under-toppen.

– Dette er et vanskelig ritt å vinne for en rytter som meg. Det er kun en bakkeavslutning. Men vi kom her med mitt nye lag, Trek-Segafredo, og gutta var bare helt fantastisk hele uka, og de plasserte meg i en posisjon til å vinne igjen i dag, sier Porte etter seieren.

– Hatten av til Daryl Impey, men å vinne seks ganger på Willunga, det er en kjempefølelse.

I en mindre gruppe 59 sekunder bak Porte, krysset Carl Fredrik Hagen (Lotto Soudal) målstreken på en 32.plass. WorldTour-debutanten kjørte seg dermed opp fem plasser sammenlagt og endte til slutt på 36.plass, 3:16 bak Impey.

De øvrige norske – Daniel Hoelgaard (Groupama-FDJ), Sven Erik Bystrøm (UAE) og Kristoffer Halvorsen (Team Sky) – fullførte også.

 

Tagget med: , ,

Les også disse