Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Hushovd: – Kristoff har grunn til å være skuffet over Edvald

Procycling
Tips meg

Publisert 17.10.16 09:16

Del på    

Verdensmesteren fra 2010 synser om de norske kontroversene i Doha.

Som ambassadør for neste års VM i Bergen hadde Thor Hushovd ringsideplass i Doha, da samarbeidet mellom Norges to frontmenn kollapset i de avgjørende sekundene av årets mesterskap søndag.

Opptrekket Edvald Boasson Hagen gjorde eller skulle gjøre for den norske spurtkapteinen Alexander Kristoff har vært gjenstand for stor diskusjon, og Hushovd virket ikke særlig imponert av hvordan duoen kombinerte krefter, og til slutt endte på 6.- og 7.plass.

Den pensjonerte sykkelkongen tar riktignok sine forbehold, men går også langt i å antyde at Boasson Hagen spurtet for egne sjanser i Doha.

– Det er slik det ser ut i spurten. Når han holder helt til målstreken så er det ikke det man skal gjøre som spurtopptrekker, sier Hushovd til TV2. 

– Igjen så må jeg påpeke at det kan være faktorer vi ikke har fått med oss, men det ser ikke bra ut. Og det var ikke bra.

– Hvis man ser det rent som et opptrekk så begynner jo Edvald alt for sent, men jeg vet at om man er dypt innstilt på å dra et opptrekk for en som ligger på hjulet ditt, så får du en oversikt over hvor han er han og så går du til, sier Hushovd.

– Så sliten som en som spurter for seier skal være i mål, det skal opptrekkeren være 150 til 200 meter før mål. Det var ikke Edvald. Hvorfor det ble slik, det er det bare Edvald som vet, sier Hushovd.

Les også: Kristoff fastholder kritikken mot Boasson Hagen
Les også: – 6. og 7.plass ville vært flaut 
Les også: Krangel mellom Kristoff og Boasson Hagen etter blåst gullsjanse
Les også: Kristoff: – Føler meg sveket

VM i Bergen
Herrenes fellesstart, der Peter Sagan forsvarte sin VM-tittel, avsluttet et mesterskap hvor Norge fikk gullmedalje i U23-klassen med Kristoffer Halvorsen (Joker-Byggtorget) og bronsemedalje i juniorklassen med Susanne Andersen (Hitec Products). Således føler Hushovd at VMs viktigste øvelsen ble en uverdig avslutning på et ellers vellykket mesterskap for Norges del.

Verdensmesteren fra 2010 etterlyser et klarer hierarki i det norske laget. Hushovd mener også det ville vært korttenkt av Boasson Hagen å trosse lagets taktikk, da han i neste års Bergen-VM etter all sannsynlighet vil være avhengig av hjelp fra Kristoff og de andre for å hevde seg i en mer kupert løype.

– Jeg synes det er leit. Norge har levert et fantastisk bra VM med flere medaljer. Så kommer man til det viktigste løpet, og så skjer det som skjer. Igjen, sier Hushovd.

– Norge er en liten nasjon, men vi har aldri per i dag klart å gå for en leder, og det er kritikkverdig. Man bør være tydelig. Alexander Kristoff har vært den klart beste spurteren de siste årene med slike forhold som her. Da burde man gått all-in for han, ikke snakket om noe annet, så burde Edvald tenkt at neste år i Bergen var min mulighet, så burde jeg legge igjen en ekstra innsats slik at Kristoff og hele laget hjelper ham neste år, sier den tidligere verdensmesteren fra Grimstad.

Mot slutten av intervjuet med TV2 modererer Hushovd seg noe, ved å understreke at opptrekk er ingen enkel oppgave mot slutten av et langt og raskt VM-ritt. Noen gullspurt mener han Kristoff heller ikke hadde inne.

– Kristoff har grunn til å føle seg skuffet over det Edvald leverte som et spurtopptrekk, men hadde Kristoff vinnerbein, så hadde han klart å spurte forbi Boasson Hagen og fått en bedre plassering enn sjuende. Det tror jeg han vet innerst inne, sier Hushovd.

– For å forsvare Edvald, så er alle slitne mot slutten av et løp. Det var et vanvittig hardt sykkelløp og en vanvittig hard kamp. Man tenker kanskje at man skal gjør en bra jobb, men det går på timing og det er vanskelig.

Tagget med: , , , ,

Les også disse