DOMINERER: Annemiek van Vleuten tok en ny overbevisende seier i Giro Rosa. FOTO: Luc Claessen/Getty Images

– Hun er en stor motivasjon

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone

Publisert 10.07.19 16:08

Del på    

Van Vleuten knuste alle igjen, til motivasjon for Aalerud.

(procycling.no): Med fire etapper igjen er det mye som kan skje, men det skal skje en hel del for at Annemiek van Vleuten ikke gjentar fjorårets dominante sammenlagtseier i Giro Rosa.

På tirsdagens etappe angrep hun umiddelbart da frontgruppen entret Torri di Fraele og kjørte alene opp hele den åtte kilometer lange klatringen, og var tre minutter foran de nærmeste konkurrentene, og ble omtalt som et rovesen, av konkurrent Elisa Longo Borghini.

I dag leverte hun nok en formidabel prestasjon, på den 12,1 kilometer lange, individuelle bakketempoen. Mitchelton-Scott-rytternen var den siste startende, som lederen av rittet, og levde opp til favorittstempelet. Hun tok igjen toer i sammendraget Kasia Niewiadoma (Canyon-SRAM), som startet minuttet før, og med tiden 24:31 var hun hele 53 sekunder foran Anna van der Breggen (Boels-Dolmans), som igjen var nesten minuttet foran treer Elisa Longo Borghini (Trek-Segafredo).

– Folk tror at hvis du er i fantastisk form så gjør ikke tempo vondt, men du presser deg maks, for hvis ikke tar du ikke nok tid. Det var ikke lett, jeg tok ut alt. Men så klart, når man vinner gjør det litt mindre vondt. Det var ikke like brutalt som i fjor og det var litt lengre enn [bakketempoen] i fjor, men jeg var ikke opptatt av hvor mye tid jeg kunne ta. Jeg ville bare gjøre en så god tempo som mulig, spesielt etter angrepet i går, men jeg kjente ikke noe til det, så jeg tror jeg har restituert godt. Det var fantastisk. Jeg tar det bare dag for dag, og nå er det fire veldig harde dager som kommer, men vi har rekognosert etappene, så vi vet hva som kommer, sa nederlenderen i seiersintervjuet.

ANNONSE: Følg Tour de France hver dag på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

– Ønsker å bli like god som henne

Den sjette etappen ble en ny, liten opptur for Katrine Aalerud, som blir bedre og bedre for hver dag, men kjenner fremdeles litt til skadene hun pådro seg under rekognoseringen av den første etappen.

– Mye bedre i dag enn i går. Men fortsatt et stykke fra der jeg pleier å være. Men godt at det går oppover, forteller hun til procycling.no.

– Kjenner det fremdeles, men stor forbedering, så skal ikke klage på akkurat det. Får håpe på noen gode etapper fremover og at det går samme vei som det føles som.

(artikkelen fortsetter under bildet)

SOLID PRESTASJON: Katrine Aalerud ble nummer 25 på bakketempoen. FOTO: Luc Claessen/Getty Images

Til slutt ble Vestby-jenta nummer 25, tre minutter og 24 sekunder bak den overlegne vinneren, og nøyaktig minuttet bak tiendeplassen. Hun forteller at det Mitchelton-Scott-rytteren gjør motiverer henne stort.

– Ja, men en stor inspirasjon. Ønsker å bli like god som henne en dag, men da får man ta tiden med gode. Den mentale og fysiske styrken hennes er fantastisk, man blir ikke demotivert av at hun er så god. Man bare ser hvor sterk noen kan bli og håpe selv at man en gang kan nå så langt.

ANNONSE: Følg Tour de France hver dag på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: , ,

Les også disse