FØRSTE STIKK: Chloe Hosking vant den første etappen i damenes Tour Down Under. Foto. Tim de Waele/Getty Images

Hosking vant på hjemmebane

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 16.01.20 08:44

Del på    

29-åringen tok sin første seier for Rally Cycling i Tour Down Under.

(procycling.no): Mens gutta fremdeles må vente noen dager med å komme i gang, startet damene på sin utgave av Tour Down Under torsdag (natt til torsdag, norsk tid). Den 116 kilometer lange etappen fra Hahndorf til Macclesfield endte til slutt i en spurt, og der var det liten tvil om at en australsk stjerne var den beste.

I debuten for sitt nye lag, Rally Cycling, var Chloe Hosking overlegen, og vant med flere sykkellengder ned til Lotta Henttala, tidligere Lepistö, (Trek-Segafredo).

– Det betyr mye for meg at laget har kommet her for å støtte meg. Jentene var fantastiske i dag, så jeg er veldig fornøyd med at jeg allerede kan gi dem en UCI-seier, sier Hosking i et intervju gjort med arrangøren etter målgang.

– Jeg ba jentene om å holde med unna trøbbel inn mot de siste 15 kilometerne, og så få meg i front inn mot den ganske tekniske biten med rundt halvannen kilometer igjen. Jeg visste at jeg kom til å bruke dem tidlig, så da sa jeg at jeg bare ville hoppe på opptrekkstogene, og det var akkurat det vi gjorde, sier hun videre.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Etappeseier for fjerde år på rad

Hosking tok dermed også over ledertrøya i rittet. Siden rittet ble et UCI-ritt i 2016, har Hosking deltatt i hver eneste utgave. Det har gitt én etappeseier hvert år siden 2017, en statistikk hun i hvert fall vil opprettholde i årets utgave av rittet.

Men foruten om at hun vant den første utgaven av rittet i 2011, den gang på et nasjonalt nivå, har hun aldri klart å kjempe om sammenlagtseieren i rittet. Istedenfor har det vært den Amanda Spratt, den andre store stjernen i australsk kvinnesykling, som har vunnet de siste tre årene.

Spratt er også blant favorittene til å vinne årets utgave, men sammenlignet med de foregående årene, er det en klart lettere løype i år. Trolig vil den tredje etappen til Stirling bli den mest avgjørende, med den slake stigningen opp mot mål, en bakke som skal kjøres tre ganger.

– Jeg tar det dag for dag, så nå skal jeg nyte seieren, sier Hosking. 

Med etappeseieren har hun allerede plukket ti bonussekunder. I tillegg tok hun også ett bonussekund underveis, noe som gjør at hun nå har elleve sekunder ned til en rytter som Spratt. Samtidig tok også flere andre gode ryttere bonussekunder underveis. Leah Kirchmann (Sunweb) fikk med seg fem bonussekunder, og er nå seks sekunder bak, mens Gracie Elvin (Mitchelton-Scott) sikret seg tre bonussekunder. Aller nærmest bak ledende Hosking finner vi Lotta Henttala, som er fire sekunder bak. Finnen tok også ett bonussekund underveis på etappen.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: , , ,

Les også disse