LAGKAMERAT: Sondre Holst Enger kjørte det han maktet for Dennis van Winden. FOTO: Jarle Fredagsvik, procycling.no

Holst Enger ofret spurtsjanse

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 11.05.18 16:29

Del på    

Nordmannen aktiv i opptrekket til Israel Cycling Academy, men kunne ikke hindre spansk dominans på første etappe i Aragon.

Til tross for en del høydemetere underveis, var det et samlet felt som kom inn på de siste kilometerne inn mot Caspe i Vuelta Aragon. Da hadde et firemannsbrudd med blant andre veteranen Francisco Mancebo blitt kjørt inn med ti kilometer igjen, av et felt anført av Movistar og Israel Cycling Academy.

Sistnevnte lag hadde Sondre Holst Enger på start i det spanske etapperittet. Med en slak stigning opp mot mål (2,4 kilometer à 2,7 prosent) kjørte det israelske laget for Dennis van Winden. Holst Enger satt høy fart i bunn av bakken og var med på å strekke feltet kraftig ut i løpet av sin lange føring i front av feltet.

I en smal og teknisk spurt var det Jon Aberasturi (Euskadi-Murias) som kom først ut av den siste svingen. På de siste 150 meterne hadde han full kontroll og tok en klar seier, ett sekund foran Carlos Barbero (Movistar) og lagkameraten Garikoitz Bravo (Euskadi-Murias).

Spanjolen leder følgelig også sammenlagt etter den første etappen.

For Israel Cycling Academy endte van Winden på fjerdeplass på etappen.

Rittet fortsetter med to ytterligere etapper. Lørdagens etappe er av det helt flate slaget og bør kunne være en mulighet for Holst Enger, mens det er bakkeavslutning på søndag.

 

 

Tagget med: , ,

Les også disse