VELTET, MEN OK: Daniel Hoelgaard gjorde en fin jobb med å posisjonere Marc Sarreau i finalen på tredje etappe i De Panne, men i siste sving ble nordmannen hindret av en velt. (foto: procycling.no/Kjetil Anda)

Hoelgaard veltet i kaotisk De Panne-finale

Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee

Publisert 31.03.16 17:05

Del på    

Nordmannen så panisk Greipel felle feltet i siste sving.

DE PANNE (procycling.no): Etterlengtet fremgang og dramatisk uflaks kombinerte krefter for å skape en innholdsrik dag Daniel Hoelgaard (FDJ) under den første av to etapper i Driedaagse De Panne torsdag.

Etter 111 kilometer på de flate slettene i Vest-Flandern satt 22-åringen godt posisjonert i feltet før siste innspurt, hvor gjesdalbuen skulle hjelpe Marc Sarreau finalen. I siste sving før oppløpet går Hoelgaard imidlertid ned i en velt og nordmannen ser aldri spurten som blir vunnet av Marcel Kittel (Etixx-QuickStep). Lagkamerat Sarreau ble sjettemann.

– Jeg satt egentlig godt plassert i feltet før den siste svingen. Så kom (André) Greipel bakfra, han hadde sikkert panikk, og kjørte som en galning inn i svingen. Han sklir ut og tar med seg flere. Velten gikk med 300 meter igjen, sier Hoelgaard i åndenød noen minutter etter målgang.

Greipel var også misfornøyd og mente traseen arrangøren hadde tegnet opp inne i De Panne var unødvendig farlig. Den tyske Lotto Soudal-rytteren kalte den lokale runden inne i byen respektløs med tanke på rytternes sikkerhet.

– For meg hele siste runden en sjikanering av oss ryttere. Å sette et kamera i den siste svingen for å fange bildene er respektløst, lamenterer Greipel.

FDJ-rytter Hoelgaard mener selv at han kom relativt uskadd fra krasjen, selv om smertene i den ene hånden var godt merkbare. Nordmannen gikk inn i det belgiske tredagers rittet etter en lengre sykdomsperiode, og fikk det ekstra tøft på åpningsetappen tirsdag da sykkelen han startet på var innstilt feil. Hoelgaard hadde derimot en mye lettere følelse i beina under torsdagens etappe.

– Det gikk mye bedre i dag enn de to andre dagene. Jeg skulle hjelpe Sarreau i spurten og jeg var med han helt inn og satt på hjulet hans helt inn i siste svingen før Greipel gikk ned, sier Hoelgaard etter en oppløftende dag på sykkelen.

Driedaagse De Panne avsluttes med en 14 km lang individuell tempo torsdag ettermiddag, og Hoelgaard er innstilt på å fullføre rittet hvis ikke skadene forverrer seg.

– Jeg har vondt i et par av fingrene, men jeg tror ikke noe er brukket heldigvis. Jeg sliter litt med å bevege tommelen, men den er sikkert bare forslått, forteller Hoelgaard – mens han skuer lettere engstelig ned på sin venstre hånd.

Ambulansen kommer forbi og stopper, men nordmannen vinker helsepersonellet nonsjalant videre.

– Jeg får se utover dagen hvordan det går, konkluderer FDJ-rytteren.

PS! Daniel Hoelgaard startet etappe 3 b som planlagt.

 

Tagget med: , , ,

Les også disse