Prøv Procycling Pluss idag

VISTE FREM SKADENE: Hjelmen var totalt ubrukelig etter at Remco Evenepoel smalt i asfalten i gårsdagens spurt. Nå oppfordrer han alle til å bruke hjelm - alltid. FOTO: Magnus Drivenes, procycling.no

– Hjelmen reddet virkelig livet mitt

Magnus Drivenes
Tips meg @magnusdrivenes

Publisert 29.05.19 17:00

Del på    

Remco Evenepoel landet på hodet i Egersund og er sjeleglad for å kunne sykle videre.

KVINESDAL (procycling.no): Med 300 meter igjen på den første etappen i Egersund gikk supertalentet Remco Evenepoel (Deceuninck-QuickStep) hardt i bakken. Han landet på hodet, men heldigvis gikk det bra med den unge belgieren.

– Hjelmen er totalknust. Den kan jeg ikke bruke lenger. Heldigvis gikk det bra med hodet mitt. Hjelmen reddet virkelig livet mitt, så jeg er utrolig glad for at jeg står her i dag, sier Evenepoel til procycling.no. 

Han viser frem hjelmen som er totalskadd og ikke lenger i stand til å brukes.

– Jeg oppfordrer alle til alltid å bruke hjelm. Man vet aldri hva som kan skje, formaner 2000-modellen. 

– Ganske vondt i nakken

Heldigvis for fjorårets doble juniorverdensmester tok hjelmen mesteparten av støyten, og førsteårssenioren ser frem til å kjempe videre på norske landeveier.

– Jeg føler meg bra. Jeg ble tatt godt vare på i går kveld, og er klar for å kjøre videre.

– Slo du deg noen andre steder?

– Nei, men jeg har ganske vondt i nakken, ettersom jeg landet ganske hardt på hodet, så nakken er litt vond, men det skal gå greit.  

FØR START: Remco Evenepoel kom seg heldigvis greit etter velten på den første etappen. FOTO: Magnus Drivenes, procycling.no

Smakt på norsk asfalt tidligere

Evenepoel syklet for første gang i Norge under junior-VM i Bergen i 2017. Da var han fortsatt relativt ny i sykkelsporten, selv om motoren i aller høyeste grad var til stede allerede da.

Den gangen måtte han smake på asfalten flere ganger på vei inn til Bergen fra Rong i Øygarden. Det er med andre ord ikke første gang stortalentet har vært i bakken på norsk jord. 

Evenepoel kjørte alle tre dagene i Hammer Stavanger og hadde dermed én dag med hvile før Tour of Norway startet ved Viking Stadion. Det kjente 19-åringen på den første etappen.

– Den første timen på den første etappen var beina skikkelig dårlige. Hammer Stavanger hadde korte, men harde etapper, men jeg følte meg bedre mot slutten.

Tagget med: , ,

Les også disse