KAN FORTSATT VINNE: Lucy van der Haar har fire sekunder å ta inn på Tatsiana Sharakova, og det er fullt mulig å hente inn under torsdagens flate etappe i sentrum av Dubai. FOTO: Hitec Products-Birk Sport

Hitec-spurter imponerte i tøft terreng

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 19.02.20 11:18

Del på    

Knep 3.-plassen ved Hatta Dam.

(procycling.no): Stigningen opp til Hatta Dam kjenner vi godt til fra herrenes utgave av Dubai Tour, og senere UAE Tour. I 2019 spaserte Kristoff opp bakken midtveis, mens Caleb Ewan tok en overbevisende triumf i bakken som byr på passasjer á 17 prosent.

Den er dog ikke skikkelig bratt før de siste 150 meterne, og det gjør at spurtere som har litt trøkk har muligheten til å gjøre noe stort.

Slik var også forutsetningene for Lucy van der Haar og Team Hitec foran dag 3 av den første utgaven av Dubai Women’s Tour. Den britiske jenta mistet ledertrøya til Samah Khaled (De forente arabiske emirater) etter en kaotisk spurt tirsdag, og var fast bestemt på å vise seg fra sin beste side opp mot demninga. Samtidig hadde det norske laget Ingrid Lorvik i bakhånd, som går meget godt oppover.

van der Haar holdt imidlertid stand lenge og kjørte inn til en imponerende 3.-plass på toppen. Tatsiana Sharakova (Minsk Cycling Club) vant med to sekunders margin, mens Daniela Atehortua (Colnago TM Team) ble nummer to (samme tid som van der Haar).

Må prioritere innlagte spurter for å vinne

I sammendraget er det nå Sharakova som leder. Den hviterussiske 35-åringen har fire sekunder ned til van der Haar, mens Khaled er ytterligere sju sekunder bak. Ingrid Lorvik ble nummer fire på etappen og hoppet til sjetteplass i sammendraget. Hun er 31 sekunder bak.

Dubai Women’s Tour avsluttes med en flat etappe i sentrum av Dubai torsdag. Dermed blir det en durabelig fight mellom Sharakova og van der Haar om sammendraget. Det er innlagte bonussekunder å kjempe om underveis, men rytteren fra Minsk Cycling Club besitter også en god avslutning. Hun var nummer to bak Van der Haar under åpningsetappen, og ble nummer fire under den kaotiske spurten mot Springs Souk.

Hitec har ikke gått for bonussekunder tidligere i rittet. Det har blant andre Khaled og Sharakova prioritert. I håp om å vinne rittet sammenlagt, bekrefter Karl Lima at de nå endrer på egen strategi hva gjelder innlagte spurter:

– Det er tre innlagte spurter med 3-2-1 sekunder, og 10-6-4 i finalen. Vi har ikke gått på de før, men må gjøre det i morgen, varsler han.

Tagget med: , ,

Les også disse