BARE NESTEN: Heine leverte en strålende tempo, men endte på den sure fjerdeplassen Her fra ute i løypa. FOTO: Bas Czerwinski/Getty Images

Heine sekundet bak bronsen etter råsterk tempo

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 8.08.19 11:44

Del på    

Overrasket stort og endte på den «sure» fjerdeplassen.

(procycling.no): Med ankomst til EM mer eller mindre rett fra høydesamling i Dolomittene, var Vita Heine usikker på hva hun kunne få til på EM-tempoen i nederlandske Alkmaar før start, men 34-åringen ankom tydeligvis mesterskapet i kjempeform.

Selv siktet hun mot topp ti og det klarte hun med glans. Til slutt ble hun nummer fire, 1,31 sekunder bak bronsemedaljør Lucinda Brand.

Les mer: Heine gleder seg over fjerdeplassen: – Noe av det beste jeg har oppnådd

– Det var en veldig sterk prestasjon. Hun var jo litt usikker siden hun kom rett fra høyden, men hun hadde jo gode erfaringer fra forrige høydeopphold hvor hun kom rett til Yorkshire, sier landslagstrener Carl Erik Pedersen til procycling.no.

– Hadde du trodd hun kunne være med helt oppe i medaljekampen?

– Nei, jeg hadde vel egentlig ikke trodd det. Samtidig vet jeg at hun har vært veldig på gang i år, så det med plasseringer er vanskelig å spå. Jeg trodde hun skulle kjøre fort i dag, men om hun skulle bli nummer fire eller nummer syv visste jeg ikke. Hun har trent veldig bra lenge nå og får igjen for den jobben hun har lagt ned, så det er gøy.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

– Jeg tror hun gleder seg mest over denne fjerdeplassen og ser at det er steg på veien. Du kjenner sikkert litt på det når man først er så nær, men i det store og det hele er det et solid steg på veien videre.

Heine med veldig god åpning

Da hun kom til passeringspunktet halvveis hadde allerede ryttere som Lucinda Brand, Mieke Kröger, Alice Barnes og Cecilie Uttrup Ludwig vært gjennom samme punkt, men det stoppet ikke Heine fra å passere på en ny bestetid, fem sekunder foran Brand og Barnes.

Mens det var medvind/side-medvind ut, var det tyngre vindforhold på veien inn mot mål igjen. Der fikk flere det tungt, men Heine klarte å holde tempoet oppe inn mot mål.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Med sykkelcomputeren dinglende ned fra sykkelen ble det særdeles jevnt mot Lucinda Brand inn mot mål, men dessverre hadde Heine akkurat marginene ikke med seg og var sekundet bak nederlenderen i mål.

Ute ved passeringspunktet var først Lisa Klein tolv sekunder foran Heine, før storfavoritten Ellen van Dijk som siste startende tok ledelsen med hele 13 sekunder.

De to holdt seg også foran til mål. Samtidig var det ingen andre ryttere som kom foran Heine, som dermed endte på fjerdeplass, kun sekundet bak bronsemedaljør Brand.

Van Dijk vant sitt fjerde strake gull

Siden EM ble åpnet opp for proffene i EM i 2016, har Ellen van Dijk vunnet alle de tre tempoene til damene.

Torsdag var hun igjen den store favoritten til å vinne på hjemmebane i Alkmaar og hun innfridde favorittstempelet.

Nederlenderen tok en klar ledelse halvveis og holdt hele veien til mål. Dermed tok hun sitt fjerde strake gull, 29 sekunder foran Lisa Klein.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: , , ,

Les også disse