GOD TEMPO: Vita Heine var veldig nær ved å kjøre inn til en bronsemedalje. Foto: KT/Tim De Waele/Corbis via Getty Images

Heine gleder seg over fjerdeplassen: – Noe av det beste jeg har oppnådd

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 8.08.19 14:08

Del på    

En dårlig følelse på oppvarmingen ble til en veldig god tempo.

(procycling.no): Med et håp om topp ti, overrasket Vita Heine de fleste med å være med i medaljekampen hele veien inn til mål på damenes tempo i EM.

– Jeg er veldig fornøyd. Det er noe av det beste jeg har oppnådd. Jeg slår mange gode ryttere og er veldig nærme de som er på andre- og tredjeplass. Det er utrolig kult, for det er store ryttere jeg både slår og er i nærheten av, sier Heine til procycling.no.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

I mål endte hun til slutt ett sekund og 31 hundredeler bak bronsemedaljør Lucind Brand.

– Når det blir så nære er det selvfølgelig litt surt, men det er sånn det er, sier 34-åringen.

Les også: Heine sekundet bak bronsen etter råsterk tempo

Pessimistisk på egne vegne etter oppvarmingen – smalt til med kjempeåpning

Heine åpnet bra og hadde fem sekunder ned til Brand ved første passering, hvor det kun var sølvmedaljør Lisa Klein og gullvinner Ellen van Dijk som var bedre.

– Carl Erik (Pedersen, landslagstrener) sa at jeg ledet til Lisa Klein kom. Det var veldig oppløftende, siden jeg visste at det var en del gode ryttere som hadde startet foran meg. Jeg visste jo at det var mange gode bak meg også, men det ga meg en veldig positiv følelse.

Spesielt siden hun faktisk ikke følte seg så bra under oppvarmingen.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

– Da jeg satt på rulla og kjørte oppvarmingsdrag så synes jeg beina stivnet litt kjapt. Allerede da begynte jeg å tenke at jeg måtte senke forventningene, så da var det veldig positivt at jeg fikk den tilbakemeldingen.

Computeren falt av i siste sving

Så er jo alltids spørsmålet, kunne hun ha knepet til seg 1,32 sekunder underveis?

– Ja, kanskje i den aller siste svingen over brua. Der kunne jeg vært mer offensiv. Da falt også sykkelcomputeren av, så det tok litt fokus vekk. Det var kanskje det ene lille sekundet, sier Heine. 

– For det meste er det en positiv dag. Det er utrolig kjekt for selvtilliten å ta med meg dette videre. Jeg tror jeg trenger det. Jeg har vært litt uheldig med sekundene i år, sier Heine, som også havnet på feil side i sekundkampen om sammenlagtseieren i Tour of Uppsala tidligere i år.

Mens hun snakker med procycling.no er hun i full gang med pakkingen, ettersom hun allerede fredag starter i den første utgaven av Tour of Scotland. Heine kjører dermed ikke EM-fellesstarten på lørdag.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: , ,

Les også disse