NUMMER TO: Vita Heine tok andreplass i Telkom 947 Challenge i Sør-Afrika. FOTO: Ned Alley / NTB scanpix

Heine nummer to i Sør-Afrika

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone

Publisert 19.11.17 11:29

Del på    

Kunne ikke gjøre noe med hjemmefavoritten.

(procycling.no): I år som i fjor avslutter det norske profflaget Hitec Products sesongen i Sør-Afrika, hvor de søndag syklet Telkom 947 Challenge. I fjor var det Hitec-rytteren Charlotte Becker som vant rittet og laget hadde dermed mye å forsvare. Vita Heine kjørte også godt da laget besøkte det afrikanske kontinentet i fjor, da hun vant to ritt i KZN Summer Series og ble nummer åtte i Telkom 947, og det var 32-åringen som på forhånd var lagets antatt sterkeste kort.

I rittet stilte laget med nevnte Heine, Susanne Andersen, Line Gulliksen, Nina Kessler og Tone Hatteland Lima. Det tysk-registrerte Canyon-SRAM stilte også til start og det samme gjorde hjemmebanehåpet Ashleigh Moolman-Pasio, som til daglig sykler for Bigla Pro Cycling Team.

Rittet gikk unna i stor fart med 37 kilometer i timen i snittfart over rittets 95 kilometer. På den siste klatringen stakk Moolman-Pasio avgårde omtrent en kilometer fra toppen og ingen maktet å følge sørafrikanske lettvekteren. Heine var nummer to over toppen, men hadde ikke kreftene til å hente Bigla-rytteren inn mot mål. Moolman-Pasio tok dermed sin andre seier i rittet. Hun vant også 2015-utgaven.

Hitec Products maktet dermed ikke å følge opp fjorårets seier, men det ble likevel en flott andreplass til Vita Heine, og bak fulgte flere gode prestasjoner fra lagvenninnene. Susanne Andersen og Nina Kessler tok henholdsvis femte- og sjetteplass. Line Gulliksen ble nummer 16, mens Tone Lima avsluttet sykkelkarrieren med en 27. plass.

Under bildet finner du en kort videorapport fra rittet!

Tagget med: , , ,

Les også disse