Prøv Procycling Pluss idag

TURBULENT SESONG: Mange kontroverser har omkranset Gianni Moscon denne sesongen. FOTO: Tim de Waele (TDWSport.com)

– Har skadet imaget mitt

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone

Publisert 28.11.17 20:16

Del på    

Moscon vil vokse på kontroversene fra 2017.

(procycling.no): Gianni Moscon hadde en svært solid sesong, med tredjeplass i Il Lombardia, femteplass i Paris-Roubaix og sjetteplass på den individuelle tempoen i VM, som høydepunktene.

Lavpunktene har dog dessverre vært betydelige, for den unge italieneren. Etter en episode med Kévin Reza i Tour de Suisse ble han suspendert av Team Sky, for å ha slengt rasistiske kommentarer etter FDJ-rytteren. Under fellesstarten i Bergen ble han diskvalifisert etter å ha hengt på en bil.

På slutten av sesongen toppet det seg, da han igjen havnet i klammeri med det franske laget FDJ, denne gangen etter å angivelig ha veltet Sébastien Reichenbach med vilje, hvorpå FDJ har meldt saken til både politi og det internasjonale sykkelforbundet. Om det skulle foreligge beviser for påstandene, har FDJ-sjef Marc Madiot sagt han vil kreve erstatning. Reichenbach fikk påvist albue- og hoftebrudd i velten.

Moscon har på sin side hevdet at «han er ren» og uskyldig i saken. I et intervju med den italienske sportsavisen forteller han igjen at «ingenting uregelmessig skjedde», og at imaget hans har blitt skadet av påstandene.

– Jeg er skuffet at han umiddelbart fyrte av med de påstandene. Jeg må passe på hvordan jeg håndterer meg selv, fordi imaget mitt har lidd.

– Jeg endres, men er ingen dårlig person

23-åringen går imidlertid langt i å innrømme at han kan miste kontrollen til en viss grad, når han er i avgjørende rittsituasjoner.

– Når jeg er i full konkurransemodus, så føler jeg adrenalinet. Kanskje det er derfor jeg har resultater, og hvis ikke så ville jeg kanskje gitt opp tidligere. Det er som om jeg er i en kompetitiv transe.

– Jeg endres på sykkelen, men jeg er ikke noen dårlig person. Jeg vil lære å håndtere bestemte dynamikker bedre. Med Reza sa jeg noe jeg ikke skulle ha sagt, innrømmet det og jeg forklarte meg for ham umiddelbart.

Han sier at situasjonene han har vært i er ting som hjelper en å vokse som person. For Team Sky-rytteren er det viktig å få renvasket seg for anklagene fra Moscon, for å fokusere på det som er jobben hans.

I løpet av sesongen viste han en allsidighet som få ryttere innehar. Han gikk godt på brosteinen i Paris-Roubaix, han klatret strålende side om side med Chris Froome i Vuelta a España, og var i fremste rekke blant bakkespesialistene i Il Lombardia. Hvorvidt han ville sikte mot å bli en etapperittsrytter eller klassikerspesialist er uvisst.

Neste år er det sannsynlig at han får en plass i Tour de France-troppen til Team Sky, noe «som vil være noe spesielt». Før den tid venter imidlertid en klassikerkampanje, som kulminerer på velodromen i Roubaix.

– I (Paris-)Roubaix så håper jeg å ankomme alene, siden jeg har dårlige sjanser i en spurt. I forhold til spesialistene så betaler jeg for vekten min. Jeg kunne hatt noen ekstra kilo – 72 i stedet for de 70 jeg hadde i vueltaen.

Tagget med: , , , ,

Les også disse