Prøv Procycling Pluss idag

KONTROVERSIELL: Shane Sutton måtte trekke seg fra British Cycling etter diskriminerinsanklager. FOTO: AFP PHOTO / CARL DE SOUZA

Tidligere Sky-trener stormet ut etter doping-anklage

Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee

Publisert 12.11.19 18:15

Del på    

Ble kalt «serieløgner» og «doper» .

(procycling.no): Tidligere teknisk direktør i British Cycling og hovedtrener i Team Sky Shane Sutton ble karakterisert som både «serieløgner» og «doper» før han stormet ut fra en mye omtalt høring i Manchester tirsdag kveld.

Påstanden ble fremmet av advokaten til tidligere Team Sky-lege Richard Freeman, under høringen i domsutvalget til den britiske legeforeningen MPTS tirsdag, der Freeman står anklaget for å ha bestilt ulovlig testosteron til British Cyclings hovedkvarter i Manchester.

Freeman har innrømmet å ha gjort bestillingen tilbake i 2011, men hevder at han ble tvunget av Sutton, etter sigende for å behandle sistnevntes impotens. Det var like før Sutton tirsdag ettermiddag skulle vitne foran domsutvalget – som etterforsker hvorvidt testosteron-bestillingen var ment for utøvere eller ikke – at Freemans advokat, Mary O’Rourke, rettet sterke anklager mot den tidligere Sky-treneren.

– Vår sak mot Mr Sutton er at han er en serieløgner, sier O’Rourke til BBC.

– Han er en doper med en dopinghistorikk.

Stormet ut

Tonen var dermed satt før selve utspørringen begynte, hvorpå temperaturen steg betraktelig.

I det som utviklet seg til en ytterst konfronterende utveksling mellom Sutton og advokat O’Rourke, nektet Sutton gjentatte ganger for at testosteron-bestillingen var kommet fra ham, og at han selv brukte doping i sin aktive karriere.

Sutton tok til kraftig motmæle og mente Freeman «ikke hadde noen ryggrad», før han stormet ut av lokale. Ifølge Guardian-journalist Sean Ingle, til stedet under høringen, svarte Sutton på anklagene med følgende:

– Jeg har aldri bestilt noe Testogel (testosteron), jeg sverger på min tre år gamle datters liv, sa Sutton.

På anklagene om at testosteronen var bestilt for å behandle hans egen impotens, rettet Sutton blikket mot Freeman som hadde bedt om å sitte avskjermet fra pressen og Sutton.

– Du sier til pressen at jeg kan ikke få ståpikk, konen min vil vitne til at du er en forbanna løgner.

Sutton forsvarte sin tid som leder i British Cycling og Team Sky.

– Vi ledet et stort program. Det reneste programmet i verden.

En funksjonær ved domsutvalget klarte ikke overtale Sutton om å returnere til høringen, og det er derfor usikkert om den tidligere Sky-treneren vil fortsette sin forklaring når høringen fortsetter torsdag.

Den tidligere British Cycling og Team Sky-legen Freemann er altså anklaget for å ha bestilt 30 pakker med testosteron til det britiske hovedkvartet for sykling i Manchester i mai 2011 med visshet om at leveransen var ment for utøvere, et forhold Freeman selv benekter.

Utenfor lokalet til domsutvalget pratet Sutton med media. Sutton vil vurdere om han kommer tilbake for å vitne torsdag.

 

Tagget med: , , , ,

Les også disse