Prøv Procycling Pluss idag

GJENNOMBRUDD: Gianni Moscon slo gjennom i Team Sky da han gikk til topps i Arctic Race of Norway 2016. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

I HARDT VÆR: Anklagene hagler mot Gianni Moscon. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix.

Håper videobevis skal felle Team Sky-rytter

Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee

Publisert 25.10.17 17:05

Del på    

– Han veltet meg med vilje, sier FDJ-rytteren.

(procycling.no): Sébastian Reichenbach setter sin lit til at tilskuere som kan ha filmet velten hans med Sky-rytter Gianni Moscon i Tre Valli Varesine står frem med eventuelle videobevis. I et intervju med avisen Blick.ch retter sveitseren anklager på nytt mot italieneren han mener veltet han med vilje.

FDJ-rytteren fikk påvist albue- og hoftebrudd da at han krasjet i det italienske endagsrittet for tre uker siden, etter at Moscon ifølge Reichenbach dyttet han ned i bakken. Reichenbach mener hendelsen var en hevnaksjon fra Moscon sin side, etter at Reichenbach tok til Twitter da Moscon ble anklaget for å ha kommet med rasistiske tilrop overfor FDJ-rytteren Kevin Reza under Tour de Romandie i april.

Moscon ble etter episoden med Reza suspendert av Team Sky i seks uker, men har benektet for at han veltet Rezas lagkamerat med vilje. Moscon har tidligere uttalt at han «mistet grepet om styret» og «aldri har snakket med (Reichenbach) noen gang».

Nå mens skadene gror håper Reichenbach at nye beviser skal komme frem i saken. 28-åringen satser på å bringe frem mer enn støttende attester fra andre ryttere, deriblant videobilder av velten filmet av tilskuere.

– Det blir vanskelig. Men dette handler om å sette et eksempel. Det finnes ingen annen løsning. Han skal betale for dette, sier Reichenbach til den sveitsiske avisen.

– Moscon veltet meg med vilje. Dette har flere ryttere bekreftet. De er klar for å vitne på mine vegne. Kanskje har en tilskuer filmet hendelsen. Så langt har jeg ikke lykkes med å finne dette.

Moscon bedyrer altså sin uskyld. 23-åringen har i tidligere intervju gjort det klart at han frykter ingenting hvis sannheten skulle komme frem.

– Jeg er fullstendig oppriktig. Og jeg har ingen intensjon om å sitte på hendene: Jeg skal forsvare meg selv, sa Moscon til Tuttobiciweb tidligere.

Kan kreve erstatning

Team Sky har imidlertid ikke uttalt seg like utvetydig om rytteren deres, som ble disket under herrenes VM-fellesstart i Bergen, etter at bildebevis avslørte at han hang på en av Italias følgebiler. Det britiske laget vil avvente til alle fakta i saken er lagt frem på bordet.

Det samme vil FDJ-sjefen Marc Madiot. Franskmannen har uttalt at han vil søke erstatning dersom rette instanser finner Moscon skyldig.

– Vi har gjort vårt og rytteren har sendt inn en offisiell klage. Jeg tror politiet skal snakke med vitner og en rapport skal sendes til UCI, sa Madiot til den franske avisen Le Parisien.

– Etter dette blir det opp til Disiplinærkommisjonen å avgjøre hva som skjedde. Men hvis etterforskningen støtter min rytters uttalelser, er det klart at vi vil kreve erstatning.

Tagget med:

Les også disse