Prøv Procycling Pluss idag

KONGEN AV MASHAN NONGLA: Skandaleombruste Gianni Moscon gikk solo inn til seier under dag 4 av Guangxi. Italieneren er i kanonform denne høsten. (Photo by Tim de Waele/Getty Images)

Moscon i praktslag tre måneder etter Tour de France-utkastelsen

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 19.10.18 13:02

Del på    

Solo inn til seier på Mashan Nongla.

(procycling.no): For tre måneder siden forlot Gianni Moscon touren i skam, etter å ha blitt kastet ut av treukersrittet. Det var rittjuryen som sendte han hjem. Årsaken var slaget han rettet mot Elie Gesbert (Fortuneo-Samsic).

– Avgjørelsen ble tatt, at det er ikke greit å bli sendt hjem fra Tour de France. Alle så hva som skjedde og er i sin rett til å ha en formening om det, sier Moscon til Cycling Weekly om hendelsen.

Sky-rytteren er fremdeles en upopulær mann i hovedfeltet på grunn av flere usportslige episoder. Men når italieneren lar beina tale, forstår man også hvorfor det britiske storlaget falt ned på å forsvare 24-åringen.

Het i høst

I høst har nemlig Moscon vært i praktslag. Fredag vant han dronningetappen under Tour of Guangxi og levde dermed opp til favorittstempelet han fikk utdelt i forkant av rittet.

Han har også vunnet Coppa Agostini, Giro della Toscana og det italienske tempomesterskapet i løpet av de siste ukene. Dermed var han også blant outsiderne til å blande seg inn i kampen om VM-tittelen i Innbruck, men «Highway to Höll» ble et par hakk for bratt, og den jagende italieneren maktet aldri å få kontakt med Alejandro Valverde, Michael Woods, Tom Dumoulin og Romain Bardet på vei inn mot målområdet.

I det kinesiske WorldTour-rittet munnet det ut i en duell mot Felix Grossschartner (Bora-Hansgrohe) og Sergei Chernetskij (Astana Pro Team) oppover mot Mashan Nongla.

Nøkkeletappe for sammendraget

Moscon angrep med tre kilometer igjen, og klarte å tilrive seg et overtak på konkurrentene sine. Han gikk solo inn til mål med fem sekunders margin tilbake til Bora-rytteren. Chernetskij fulgte ytterligere tre sekunder bak.

Seieren sendte Moscon i ledertrøya, og han bør nå ha gode muligheter til å holde unna i sammendraget på de siste to etappene.

– Det viktigste var å vinne i dag, men det er selvsagt en lang og ganske utfordrende etappe i morgen med noen lange bakker. Jeg forventer en hard fight, men jeg har også et god lag rundt meg, uttalte Moscon til cyclingnews.com.

Lørdagens etappe tar hovedfeltet til Guilin og byr på klatringer over 3,3 og 4,6 kilometer innenfor de siste 35 kilometerner av etappen. Søndagens etappe i samme by er 169 kilometer lang og byr på en 1. og en 2. kategori. Det bør være mulig å kontrollere den inn til Moscons fordel for Sky-laget.

Tagget med: , , ,

Les også disse