QUICKSTEP-SJEF: Patrick Lefevere håper Team Sky overleverer. FOTO: Tim de Waele © Tim De Waele

Håper Team Sky må halvere budsjettet

Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee

Publisert 9.01.19 12:44

Del på    

Nedtur for sykkelsporten om storlaget forsvinner mener Lefevere.

(procycling.no): Patrick Lefevere, manager for Deceuninck-Quick Step, har blandede følelser for at Team Sky mister sin hovedsponsor etter inneværende sesong. 

Den rutinerte, belgiske sykkelsjefen uttrykker urolighet på vegne av hele den profesjonelle sykkelsporten, men øyner også en mulighet til at det britiske storlaget vil få sine økonomiske rammer betydelig innskrenket. 

Situasjonen Team Sky-manager Dave Brailsford nå står overfor, er ikke ulik den Lefevere selv opplevde gjennom store deler av fjorårets sesong. Lefevere brukte mye tid på å sikre laget sitt en ny hovedsponsor, og mistet flere stjerneryttere i prosessen.

– Jeg har blitt oppringt av flere som sikkert trodde jeg skulle være glad og fornøyd med at Sky forsvinner, men det stemmer ikke i det hele tatt, sier Lefevere til Cyclingnews.

– Det er aldri bra å tenke seg at Manchester United eller Real Madrid kan forsvinne fra fotball. Dette er en trist historie.

Det er siden 2010 at mediagiganten SKY har fungert som hovedsponsor for laget Team Sky. Det britiske WorldTour-mannskapet har siden den gang operert med et stort budsjett og vunnet Tour de France seks ganger med tre ulike ryttere siden 2012.

Redusert Team Sky

Før denne sesongen kom nyheten om at SKY trekker sitt sponsorat ved slutten av året, og at laget med ryttere som Chris Froome, Geraint Thomas, Michal Kwiatkowski og nordmannen Kristoffer Halvorsen derfor må jakte en ny hovedsponsor for å overleve. 

Lefevere maktet til slutt å sikre seg en ny avtale med Deceuninck, men måtte i det usikre klimaet som rådet før avtalen, avse ryttere som Flandern rundt-vinner Niki Terpstra og det colombianske fenomenet Fernando Gaviria.

Lefevere ønsker for sporten sin del at Brailsford finner en ny hovedsponsor, men håper samtidig at størrelsen på budsjettet blir betraktelig mindre, slik at maktforholdet mellom de lagene jevner seg ut.

– Jeg håper Dave klarer å finne pengene han trenger, men jeg håper han finner 25 millioner (euro), ikke 40, slik at konkurransen ikke blir så skjev fremover, sier Lefevere.

– Da må han la ryttere gå, slik som jeg måtte slippe Niki og Gaviria, og det betyr at han kan ikke tenke med lommeboka, han blir nødt til å tenke med hode når han kjøper ryttere.

Tagget med: , ,

Les også disse