KRASJET UT; Kristoffer Halvorsen, helt til venstre i bildet. FOTO: Tim de Waele (TDWSport.com).

Halvorsen brakk hånda i Sky-debuten

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 14.01.18 11:34

Del på    

Mister Tour Down Under.

Det ble en verst tenkelig debut i proffsirkuset for Kristoffer Halvorsen i People’s Choice Classic.

I den kaotiske spurten gikk det galt for nordmannen. I stor fart prøvde han å komme seg forbi på høyresiden, men da luken hans ble stengt og han ble tvunget til å bremse kraftig ned, havnet han i barrierene.

21-åringen ble liggende på bakken en liten stund, men kom seg heldigvis over mållinjen for egen maskin.

Team Sky bekreftet etter rittet at Halvorsen ble brakt til røntgenundersøkelse av den høyre hånden.

– Han kommer definitivt til å være sår. Det var ikke en stor luke, og den ble stengt akkurat litt for mye. Han er ung og ønsket å komme i gang med et bra resultat og vise seg selv. Han virket grei etterpå, men vi får se, sier sportsdirektør Brett Lancaster i en pressemelding.

Like etter kunne laget bekrefte at det har blitt påvist et brudd i hånda for Halvorsen. Nordmannen mister med det også Tour Down Under.

– Det neste steget blir å konsultere med spesialister, og sikre at vi håndterer denne skaden skikkelig, sier Team Skys laglege Richard Usher.

– Han er en veldig fin fyr, og han har et veldig godt hode. Det er virkelig triste nyheter at han ikke vil få kjøre Tour Down Under, sier Lancaster.

For Kristoffer Halvorsen var det hans første ritt i Sky-drakten, og en test før det kommende Tour Down Under. Både der og i søndagens ritt er nordmannen med som lagets utpekte spurter, men han blir nå altså ikke å se i det australske rittet.

Les mer: – «Doffen» har alt som skal til

Sagan-seier

Det var et aldri så lite stjernemøte i søndagens People’s Choice Classic. Kriteriumsrittet som fungerer som en oppvarming før Tour Down Under, hadde stjernespurtere som Peter Sagan, Elia Viviani, André Greipel og Caleb Ewan på startlisten.

Selve spurten ble vunnet av verdensmester Peter Sagan. Slovaken timet spurten sin til perfeksjon, og tok seieren like foran André Greipel og Caleb Ewan.

22 runder à 2,3 kilometer i Adelaides gater var hva rytterne skulle gjennom, og som vanlig var det offensiv kjøring fra start. Et brudd på syv ryttere ble etter hvert etablert, mens spurtlagene holdt dem under god kontroll.

Tom Bohli (BMC) og Manuele Boaro (Bahrain-Merida) holdt lengst ut av de syv, men med fem runder igjen ble de kjørt inn. Dermed endte det som forventet i en spurt, hvor også Truls Korsæth og Daniel Hoelgaard var aktiv nær fronten for lagkameratene i Astana og FDJ.

Tagget med: , ,

Les også disse