HANGLER: Kristoffer Halvorsen har vært syk den siste tiden.Foto: Luc Claessen/Getty Images

Halvorsen: – Ville ikke satt penger på meg

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 13.09.19 12:41

Del på    

Ineos-rytteren har slitt med sykdom de siste ukene.

(procycling.no): Verdenseliten har igjen inntatt Canada, med GP Québec på fredag og GP Montréal på søndag.

Blant dem er også tre nordmenn. August Jensen (Israel Cycling Academy), Sven Erik Bystrøm (UAE Team Emirates) og Kristoffer Halvorsen (Team Ineos) er allerede godt på plass i østlige Canada, men Halvorsen har i hvert fall lite tro på at han kan gjøre det store.

– Formen er elendig. Jeg har slitt med sykdom siden Bretagne. Fikk beskjed på mandag morgen at jeg skulle kjøre, så jeg ville ikke satt pengene på meg, sier han med et smil. 

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Bystrøm håper å være med i finalen i Québec

Mens Halvorsen fremdeles hangler litt, rapporterer Sven Erik Bystrøm om god form på trening den siste tiden.

Les også: Reisehøsten fortsetter for Jensen: Får sjansen i Canada

Han hadde selv et klart ønske om å få kjøre de to canadiske WorldTour-rittene, og kommer på start sammen med et sterkt UAE-lag. 

– Vi har (Diego) Ulissi som kaptein i Québec og Montréal. I utgangspunktet må jeg nok hjelpe ham underveis, men jeg håper å sitte med inn i finalen og få til et bra resultat selv også. Québec passer meg bra, men Montréal er nok mer for de lette rytterne.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Flere av VM-favorittene på start

Som den eneste av de tre nordmennene, skal også Bystrøm kjøre VM i Yorkshire senere denne måneden. Det skal også en rekke av rytterne som har tatt turen til Canada. På startlistene finner vi blant andre Peter Sagan, Michael Matthews, Greg Van Avermaet, Oliver Naesen og Julian Alaphilippe – alle ryttere som nok har store forhåpninger til VM-fellesstarten 29. september.

– Ja, det er fine ritt med tanke på VM. Vil tro de som vinner her også vil være favoritter foran VM, sier Bystrøm. 

For Van Avermaet blir nok rittene svært viktig for å skaffe seg litt selvtillit inn mot VM, etter en sesong hvor han foreløpig står uten seirer på WorldTouren. Van Avermaet vant GP Montréal tilbake i 2016, mens han har blitt en evig toer i GP Québec med tre andreplasser på rad de siste årene.

– GP Québec og Montréal er tøffe ritt som passer kjørestilen min, spesielt siden jeg liker å spurte etter et langt og hardt ritt. Vi vil prøve å gjøre rittet så hardt som mulig. Jeg tror det vil være en god indikator på hvordan alle kjører før VM, og for å se hva som må gjøres for å finjustere formen min de neste ukene, sier Van Avermaet i en pressemelding.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: , , ,

Les også disse