Prøv Procycling Pluss idag

TURER VIDERE: August Jensen flyr tirsdag over til Canada. Foto: Simon Zetlitz Nessler, procycling.no.

Reisehøsten fortsetter for Jensen: Får sjansen i Canada

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 9.09.19 12:11

Del på    

– Merker at jeg er litt sliten i hodet av å hele tiden være på reisefot.

(procycling.no): Siden Volta a Portugal startet 31. juli, har det gått slag i slag for August Jensen. Etter elleve rittdager i Portugal, gikk det videre til Arctic Race of Norway, før han de siste to ukene har vært i Belgia og Nederland i to bolker.

– Jeg har hatt to dager mellom forrige belgiske bolk og denne, så jeg har har vel hatt to dager hjemme da, sier han til procycling.no. 

Søndag kjørte han Antwerpen Port Epic, men han måtte bryte etter at han måtte vente i flere minutter på en ny sykkel etter at kjedet røk.

Da procycling.no fikk tak i 28-åringen mandag formiddag ventet han på å ta toget til Paris, hvor han på tirsdag setter seg på flyet til Canada.

– Jeg skal kjøre Québec og Montréal neste helg, så jeg kommer meg ikke helt hjem enda, sier han om de to WorldTour-rittene som står på programmet.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

– Litt sliten i hodet

Jensen har siden starten i Portugal notert seg for flere gode resultater, men han vedgår at det vært en hektisk høst.

– Det har for så vidt det, men jeg har klart å holde formen ganske bra. Jeg merker at jeg er litt sliten i hodet av å hele tiden være på reisefot, sier han.

Til Canada reiser han sammen med de to hjemmehåpene Guillaume Boivin og Alexander Cataford, samt Krists Neilands, Guy Sagiv og Nathan Earle. 

Det blir Jensens første deltakelse i de to canadiske rittene. Han trekker frem Boivin som en mulig kaptein på hjemmebane og er noe usikker på hva han selv kan få til i de to éndagsrittene.

– Det blir spennende å se i hvert fall. Det ryktes at de rittene er utrolig harde. Det er mye UCI-poeng å hente, så det blir nok hardkjør.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Vil høre hva Israel kan tilby før han bestemmer seg

Gode resultater er selvsagt alltid viktig for å sikre at man også får en kontrakt til neste sesong. Foreløpig har ikke Jensen signert noe.

Etter Veenendaal Classic fortalte han til procycling.no at han ikke hadde mottatt et konkret tilbud fra hans nåværende lag, Israel Cycling Academy, for 2020.

Det samme er status nå, snaut tre uker senere. 

– Nei, jeg har ikke noe konkret fra Israel enda. Jeg har for så vidt andre konkrete tilbud som jeg må vurdere. Jeg sitter enda litt på gjerdet og vil høre hva Israel kan tilby. De avventer på grunn av muligheten til å kjøpe en WorldTour-lisens. Det er kanskje 15-20 ryttere, i tillegg til sportsdirektører og støtteapparat som ikke vet utfallet av det de forhandler om, sier Jensen.

De øvrige tilbudene han har er alle fra etablerte lag på prokontinentalnivå. Selv om Jensen skulle få et likt økonomisk tilbud fra Israel Cycling Academy, er han ikke sikker på hva han vil velge.

– Det må jeg se litt på. Jeg er fornøyd med rittprogrammet og fornøyd med laget, men det kunne kanskje vært kult å se på muligheten til å se på noe nytt og starte med litt blanke ark om tilbudene er ganske like.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: ,

Les også disse