Prøv Procycling Pluss idag

GOD FORM: Kristoffer Halvorsen tar med seg en god følelse etter Gent-Wevelgem og Dwars Door Vlaanderen. (Photo by Tim de Waele/Getty Images)

«Doffen»: – Målet er å vinne

Magnus Drivenes
Tips meg @magnusdrivenes

Publisert 9.04.19 19:01

Del på    

Klar for å kjempe om seieren i Scheldeprijs.

(procycling.no): Kristoffer Halvorsen (Team Sky) har et sterkt Sky-mannskap i ryggen når han onsdag stiller til start i spurtklassikeren Scheldeprijs.

HC-rittet er drøye 200 kilometer langt og primært flatt, og pleier å ende i en hektisk massespurt. I år vil også vinden spille en stor rolle i det belgiske endagsrittet.

Forrige gang Halvorsen spurtet om seier, var i De Panne i slutten av mars. Da ble han nummer seks, etter å ha blitt slått av flere av verdens beste spurtere. Sky-rytteren har ambisjoner om å gjøre det enda bedre på onsdagens ritt.

– Målet er å vinne, sier han bestemt til procycling.no. 

ANNONSE: Se Scheldeprijs og Baskerland rundt på Eurosport onsdag. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Vinden blir avgjørende

I De Panne fikk Halvorsen meget god hjelp fra lagkameratene sine i Sky inn mot finalen, men ble avlevert i motvinden litt for tidlig, og konkurrentene kom rundt ham i høyere hastighet.

– Vi var jo veldig godt plassert i den siste svingen, men det endte litt i dødens posisjon når vi ikke hadde flere menn igjen der. Likevel tror jeg at det bare er å ta med seg gode minner fra De Panne. At vi greier oss bra med plasseringen inn i den siste svingen er bra, og jeg tror vi skal prøve å gjøre det samme i morgen, bare å ha en mann mer foran, forklarer Halvorsen.

– Det er meldt mye vind i morgen, så det er ikke sikkert det blir så stort felt i finalen.

Etter De Panne kjørte Halvorsen Gent-Wevelgem og Dwars Door Vlaanderen. Selv er han fornøyd med fremgangen han har hatt i den type ritt, og får stadig bedre selvtillit rundt egen kapasitet.

– Jeg synes formen har vært veldig bra. I forhold til i fjor har jeg kjørt veldig bra, så vi får se i morgen. Jeg håper i hvert fall på et bra resultat.

Halvorsen skal derimot få tøff motstand hvis det blir en samlet spurt. Fabio Jakobsen, Alvaro Hodeg, Pascal Ackermann, Marcel Kittel, Andre Greipel, Max Walscheid, Jasper Philipsen og Timothy Dupont er noen av rytterne han skal få bryne seg på.

Boasson Hagen leder Dimension Data

Dimension Data har hittil i år hatt en vårsesong de vil glemme så fort som mulig. I morgendagens ritt stiller de imidlertid klare til å kjempe med to nordmenn til start.

Edvald Boasson Hagen er kaptein, mens Rasmus Tiller er klar som hjelper. 

I tillegg kjører spurtraske Ryan Gibbons, mens Mark Renshaw er med for å geleide dem gjennom finalen.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Jensen står over

August Jensen brakk kragebeinet i en velt i Le Samyn i starten av mars. Bodøværingen var tiltenkt en plass i Scheldeprijs, men står over i frykt for nye velt i det hektiske endagsrittet.

– Jeg skulle egentlig sykle der i morgen, men vi ble enige om at det er et litt stress ritt å starte i med tanke på fare for velt og slikt, sier Jensen til procycling.no. 

I stedet går turen til Portugal der 2.1-rittet GP Beiras e Serra da Estrala. Rittet er kupert og går over tre dager, og bør kunne passe Israel Cycling Academy-rytterens egenskaper bra.

– Det er alltid fare for velt, men jeg starter heller i Portugal til helga, i litt mer kontrollerte forhold, fortsetter 27-åringen.

Sondre Holst Enger figurerte på en midlertidig startliste for rittet, men står ikke på startlisten tirsdag kveld.

Rittet ser du på Eurosport Norge fra klokken 15.15 onsdag.

Tagget med: , , , ,

Les også disse