HELT I TOPPEN: Krister Hagen. FOTO: Knut Andreas Lone, procycling.no

Hagen nære etappeseier i Portugal: – Jeg hadde veldig tro på det

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 8.08.18 21:51

Del på    

Vant spurten i hovedfeltet, men dessverre var det en enslig rytter like foran.

Etter en tøff stigning inne på de siste to milene, var det bare rundt 25 ryttere som satt igjen i restene av hovedfeltet på den sjette etappen i Volta a Portugal. Inn mot mål kom Domingos Goncalves av gårde og holdt unna for gruppa bak.

Portugiseren var slutt 19 sekunder foran gruppa bak.

Der ble det full spurt om andreplassen, hvor Hagen hadde få problemer med å ta spurten. Dermed tok han en råsterk andreplass på etappen og fortsatte sitt gode ritt, hvor han nå er oppe på en 14. plass i sammendraget.

– Jeg vet at i en slik gruppe, så er jeg god til å spurte. Jeg hadde veldig tro på det da det var samlet litt ut på sletta. Så satt jeg på hjulet til den portugisiske mesteren (Goncalves) da han gikk, så jeg kunne gå etter. Men da var det tre-fire lag med tre-fire ryttere, så da valgte jeg å være kald og håpet at det var litt flatt i bunn og at vi kunne kjøre ham inn, sier Hagen til procycling.no etter etappen.

– Rett etter målgang er det jo skuffende. Jeg har ingen proffseirer, så det hadde smakt godt med en seier i et 2.1-ritt. Jeg gjorde alt riktig i spurten og det passet meg bra. Jeg kom meg akkurat forbi inne ved gjerdet, så det er jeg veldig fornøyd med, sier sørlendingen.

Slet i bakken

Det var med 22 kilometer igjen at rytterne kjørte inn i dagens siste stigning.

– Det var sinnssykt hardt. Det var fem kilometer, hvor den første var litt opp og ned med rundt åtte-ni prosent. De to neste kilometerne var 12-13 prosent i snitt. Da slet jeg skikkelig, sier han.

– Midt i bakken hadde jeg ikke sjangs. Da kjørte jeg nesten over evne, men de bare seig ifra.

29-åringen måtte slippe teten i det bratte partiet, men kjempet seg opp igjen mot toppen av bakken.

– De siste to kilometerne var det litt motvind og litt slakere. Det reddet meg. Jeg så to hadde kjørt fra langt der framme og jeg så den gule trøya 200 meter foran. Da klarte jeg å bite meg med i en gruppe. Jeg var nok én av de siste som kom med over bakken. Den var for bratt for min smak egentlig.

Dermed satt han igjen med to muligheter, da Hagens gruppe hentet inn Xuban Errazkin (Vito-Feirerense-BlackJack) og João Benta (Radio Popular Boavista) på sletta etter bakken, før det stupte ned mot mål.

Der hadde han to muligheter. Angripe eller vente på spurten, hvor man nesten må gå helhjertet inn for ett av alternativene. Hagen landet på at spurt var det beste alternativet for ham.

– Ja, jeg vet at jeg er såpass raskt at selv om jeg falt av i bakken, så kjørte jeg veldig bra. Da vet jeg at jeg kan gjøre en veldig god spurt. Det blir litt slikt når du er alene. Da må du gamble på at de andre lagene tetter, men det var utfor og svinger ned mot mål. Han kjørte rett og slett fra oss.

– Da jeg kom tilbake var jeg ganske sikker på at jeg ville gå for en spurt, som det jo har blitt de andre dagene. Jeg tenkte at de skulle kjøre han inn, men han holdt akkurat unna før utforbakken og da dro han fra.

Ny sjanser de neste dagene

Fremdeles er det fire etapper igjen i rittet. De to siste byr på henholdsvis en toppavslutning og en tempo, mens de to største sjansene for Team Coop kommer på de to neste dagene.

– I morgen er det slakt opp til mål. Det kan passe meg bra. Dagen etterpå er det utfor ned til mål, en lignende avslutning som i dag. Da tror jeg at jeg har en god sjanse, og så tror jeg at jeg og Trond Håkon skal prøve å gjøre en god finale i morgen.

– Vi er veldig fornøyd med rittet så langt. Vi har vært nær etappeseier ved et par anledninger og det er et knallhardt ritt. Det er kult å prestere. Jeg er glad i Portugal, så det er bra, sier Hagen.

Det har Team Coop også all grunn til å være, med to tredjeplasser og dagens andreplass til Hagen som de beste etappeplasseringene så langt.

Tagget med:

Les også disse